Pe numele omul de afaceri Marian Iancu s-a emis marti un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul Rafo, in care mai este acuzat si Ovidiu Tender. Marian Iancu este cercetat pentru prejudicierea rafinariei Rafo cu aproximativ 270 de milioane de lei noi. Avocatii omului de afaceri pot contesta hotararea in 24 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti.

O ultima audiere la Parchet a omului de afaceri Marian Iancu a avut loc luni, 6 martie 2006, in dosarul in care este cercetat pentru prejudicierea rafinariei Rafo.

Alexandru Marian Iancu este administrator al firmei VGB Impex SRL si patron al clubului de fotbal Poli Timisoara. El este acuzat de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizeaza activitatea SC Rafo Onesti si SC Carom SA.

Iancu, alaturi de alte noua persoane, a fost trimis in judecata, in august 2005, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA -Carom SA.

Prejudiciul a fost estimat, atunci, la 1100 miliarde de lei vechi, asupra vinovatiei acuzatilor urmand a se pronunta Tribunalul Bucuresti. El a fost arestat in perioada 14 februarie-24 iunie 2005, in dosarul privind activitatile ilicite de la Rafo Onesti.

In acelasi dosar, Ovidiu Tender a fost arestat preventiv, in 3 martie, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti.