Turianu s-a retras, traiasca Secasiu!, titreaza EVZ. Criza s-a calmat, suspiciunile nu, scrie Cotidianul. Turianu se retrage, aruncand hardaul cu laturi in capul premierului, scrie Gandul. Scandalul CNSAS da in cangrena politica, scrie Adevarul. CNSAS, sustinut pe bani publici, nu a functionat niciodata, concluzioneaza Jurnalul National.

Criza s-a calmat, suspiciunile nu

preluare Cotidianul

Traian Basescu a incasat ieri primele huiduieli din cariera sa de presedinte. I-au facut-o protestatarii din fata sediului CNSAS, cind a sosit ca sa participe la sedint a Colegiului institutiei. Inauntru, criza s-a rezolvat in trei pasi. Ticu a renuntat la pretentia de a fi presedinte in cazul in care Turianu isi da demisia.

Turianu a acceptat si, dupa ce s-a convenit ca presedintia sa fie preluata prin rotatie, la fiecare sase luni, s-au organizat noi alegeri. Cu opt voturi la doua, a devenit presedinte Claudiu Secasiu. Dupa citeva ore, Turianu a afirmat ca Tariceanu ar fi fost informator, insa reactiile pe care le-a stirnit l-au facut sa bata in retragere.

Articol integral in Cotidianul.

Turianu s-a retras, traiasca Secasiu!

preluare EVZ

Decizia schimbarii conducerii CNSAS a fost rezultatul unor discutii destul de tensionate intre seful statului si membrii consiliului. Potrivit lui Corneliu Turianu, Basescu le-a propus mai multe variante de compromis. Prima dintre ele a fost ca Ticu Dumitrescu sa ocupe postul de vicepresedinte lasat liber de Dan Lazea, varianta respinsa imediat de Dumitrescu.

A doua propunere respinsa a vizat realizarea unui armistitiu de trei luni, in care sa se vada ce face noua conducere, varianta cu care a iesit, luni, public liderul PD, Emil Boc. Solutia de compromis acceptata in final a fost cea a demisiei lui Turianu, concomitent cu retragerea lui Ticu din cursa pentru presedintia CNSAS.

Aceasta propunere i-a suras lui Ticu Dumitrescu, care l-a propus pe Claudiu Secasiu.

Va ploua cu dosare

Claudiu Secasiu a declarat ca la CNSAS exista dosare in care apar numele unor politicieni, pentru care sunt initiate deja probatoriile de catre Directia de investigatii. Numele ar putea fi facute publice "cat de curand", a adaugat Secasiu.

El a precizat insa ca aceste dosare "nu au ajuns inca pe masa Colegiului. Ele sunt pregatite de Directia de investigatii, dar hotararea se ia prin vot in Colegiu", a mai spus presedintele CNSAS.

Articol integral in EVZ.

Turianu se retrage, aruncand hardaul cu laturi in capul premierului

preluare Gandul

Exact, ieri, in ziua in care pierdut sefia CNSAS, Corneliu Turianu a lansat o acuzatie extrem de grava: premierul Calin Popescu Tariceanu ar avea dosar de colaborator al fostei Securitati.

Invitat la Realitatea TV, Turianu a sustinut ca membrii Colegiului CNSAS au primit de la Biroul de Investigatii al institutiei o lista cu nume, pe care figureaza si Tariceanu. „Este vorba de colaborator, sef de casa de intalnire... Sunt vreo patru acuzatii.

Biroul de Investigatii a gasit rasfoind in aceste dosare – pentru ca in ultimele trei zile s-a lucrat – a descoperit ca anumiti oameni din dosarele respective spun (despre Tariceanu – n.red.) ca are antecendentele astea", a afirmat Turianu. Cand a fost intrebat de unde apar aceste date, fostul presedinte al CNSAS a dat inapoi.

Mai intai, a afirmat ca informatia respectiva reiese din dosarele altor informatori. Dupa care a incheiat ferm: „Garantez ca e o facatura!".

Articol integral in Gandul.