Raiffeisen Bank a anuntat miercuri, deschiderea a doua agentii in Bucuresti, noile unitati facand parte dintr-un nou concept, cel de "agentie de retail", fiind destinate clientilor persoane fizice si IMM-urilor. In 2006 banca a anuntat ca va deschide 40 de unitati noi, astfel incat la sfarsitul anului reteaua teritoriala sa ajunga la 255 unitati bancare.

Potrivit Conso.ro, dintre cele 40 de unitati, care urmeaza sa fie deschise in acest an, majoritatea vor purta amprenta noului concept.

Noile agentii au fost deschise in Bucuresti, pe bulevardul Ion Mihalache nr.109, bl.13A si pe bulevardul Stefan cel Mare nr. 52, bl.36. Potrivit Conso.ro, noile agentii de retail Raiffeisen Bank vor avea, in medie, 5-6 salariati, iar suprafata totala nu va depasi 150 de metri patrati.

«Ne propunem sa ne specializam reteaua pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor. Inauguram astazi doua agentii care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor, iar in martie am deschis prima unitate specializata pentru credite imobiliare si ipotecare.

Vom continua sa ne dezvoltam reteaua de unitati, dar si canalele electronice de acces pentru a putea fi cat mai aproape de clienti», a declarat Razvan Munteanu, vicepresedintele Diviziei Retail Raiffeisen Bank.

Anul trecut, Raiffeisen Bank a inaugurat, relocat sau reamenajat 68 de unitati, iar pentru acest an, banca a anuntat ca va deschide 40 de unitati noi, astfel incat la sfarsitul anului reteaua teritoriala sa ajunga la 255 unitati bancare.

In Romania, Raiffeisen Bank are in acest moment peste doua milioane de clienti, o retea de 217 unitati si 4.500 de angajati. La sfarsitul anului 2005, activele totale ale bancii au depasit trei miliarde de euro, iar profitul inregistrat a fost de aproape 52 de milioane de euro.