Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 06 Aprilie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 5072

Un alt parc pe cale de a fi distrus iremediabil

Am citit despre ce se intampla in parcul Livada cu nuci. Drept urmare, va rugam sa ne ajutati in legatura cu micul parc dintre blocurile J3 si J5 din aceeasi zona (Ozana), care a fost recent descoperit de Primaria Sectorului 3 si e pe cale de a fi iremediabil distrus.

Locatarii din cele doua blocuri au creat, inchis si ingrijit spatiul dintre ele, situat langa Punctul Termic PT12X (Ozana), timp de peste 40 de ani.

Locuiesc in blocul J3 din anul 1968 si am vazut cu ochii mei cu cata truda s-au ocupat oamenii de acest spatiu, care devenise cunoscut in tot Bucurestiul, ca fiind "Oaza verde din Ozana"; intr-un timp a functionat si o fantana arteziana, care a fost desfiintata din motive evidente, de economie.

Parculetul a rezistat pana in aceasta primavara, cand in mod neinspirat s-a cerut ajutorul Primariei Sectorului 3 pentru ingrijire. Oamenii lui dom' primar au venit, au secerat vegetatia, ca asa se intelege arta gradinaritului pe la noi, au scos toate gardurile, au turnat repede ciment, si tocmai ne-au comunicat ca nu vor mai monta alte garduri.

Parculetul a fost in mod glorios redat circulatiei pietonale, biciclistice, motociclistice si pe curand si auto. Este deja un adevarat punct de interes pentru toata lumea din cartier, si va deveni un punct focal de distrugere cand vor inflori cei 10 ciresi care pana in acest an fusesera oarecum protejati de vandalism.

Mai dati-mi voie sa adaug ca zona este total neiluminata, motiv pentru care noi ingradisem cum am putut acest spatiu, in special dupa cateva tentative de spargere a locuintelor, in care am fost nevoiti sa prindem hotii cu ajutorul vecinilor.

In cazul familiei mele, in data de 26 decembrie 2000, vecinii nostri i-au imobilizat pe infractori; chemata fiind, politia de la Sectia 13 nici nu a reusit sa gaseasca blocul, recent construit in anul 1968, fapt pentru care sotul meu a fost nevoit sa-i aduca cu masina lui pe bietii politisti, ca sa-i preia pe cei doi hoti.

Mentionez ca ani de zile am sesizat politia si jandarmeria in legatura cu grupuri dubioase care incercau sa se aciueze in zona parcului, ca am vazut cu ochii nostri si am relatat politiei in repetate randuri despre traficul evident de droguri si despre spaima pentru siguranta copiilor nostri.

Ca sa rezum, dupa interventia in forta a echipelor Primariei, l-am contactat pe arhitectul sef din Primaria Sectorului 3 (Stefan Dumitrescu), care a vizitat locul si ne-a promis sa-l ingradeasca cu garduri de 1,50 m, pentru a mentine ingradirea facuta de proprietari pana in acel moment. Vizita a avut loc luni, 27 martie, cu promisiunea ca gardurile vor fi montate lunea urmatoare, 4 aprilie.

Cateva zile dupa aceasta intalnire, un anume domn Dobre (de la ROSAL) ne-a spus raspicat ca nu se va pune nici un gard.

Vedeti, aceasta este o victorie absoluta a triumfalei Primarii a Sectorului 3 impotriva oamenilor gospodari. Si un mod de a ne incuraja pe toti sa ne comportam ca niste haimanale. Si e pacat, fiindca parcul asta rezistase si comunismului, si primilor 15 ani de tranzitie.

In plus, geamurile noastre, ale celor de la parter, au inceput sa fie din nou cercetate de tot felul de persoane dubioase, si stim ca politia nu intervine in situatia in care zona din jurul blocului nu e ingradita.

Sper ca aceasta interventie sa nu fie tardiva.

Imbatranim si simtim ca oricate eforturi am face, suntem neputincioasi in fata ignorantei, nepasarii si relei vointe. Sunteti realmente ultima solutie la care recurgem pentru a salva un alt parc al Bucurestiului de la distrugere!

Cu stima,

Cristina Barbu

Asociatia de proprietari a blocului J3

Asociatia de proprietari a blocului J5

Str. Armenis nr. 2-6

Sector 3

Bucuresti