Doi directori din cadrul Directiei generale a finantelor publice a

judetului Giurgiu au fost demisi recent din functii. Guvernul a considerat vineri ca cei doi se aflau in stare de incompatibilitate, fiind cenzori la doua societati private.

Gheorghiu Liliana si Mirica Alexandra, cu functii de directori adjuncti la Directia Generala a Finantelor Publice Giurgiu au fost inlocuiti datorita nerespectarii codului functionarilor publici. Cele doua persoane prestau, pe langa functiile care le detineau in cadrul institutiei si alte servicii in favoarea unor societati comerciale.

Conform legii, functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate.

La sedinta Comisiei de disciplina din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala s-a constatat faptul ca Gheorghiu Liliana detinea, pana in decembrie 2005, calitatea de cenzor la doua societati comerciale cu capital privat.

De asemenea, Mirica Alexandra a detinut calitatea de cenzor la doua societati comerciale cu capital privat pana in septembrie, respectiv pana in decembrie 2005.

In urma administrarii probelor, Comisia de disciplina a decis ca cei doi directori nu au respectat obligatia de a iesi din starea de incompatibilitate si a hotarat demiterea acestora .

In acelasi context se incadreaza si destituirea directorui executiv al Directiei Regionale Vamale Iasi, Butur Eugen Marian. Fostul director a fost acuzat pe langa nerespectarea statutului functionarilor si de acte de coruptie.