Presedintele PD, Emil Boc a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca integrarea europeana si rectificarea bugetara sunt prioritati imediate ale Aliantei. Mai mult, Boc sustine ca Alianta PNL-PD va continua sa existe, in ciuda amenintarilor venite de la liberali privind ruperea protocolului.

"Prioritatile Aliantei sunt integrarea europeana si o rectificare bugetara facuta in aceasta luna pentru a asigura resurse financiare pentru infrastructura, pensii si medicamente. Rectificarea va trebui sa treaca prin Consiliul de Conducere a Aliantei", a declarat Emil Boc, citat de agentiile de presa. El si-a exprimat speranta ca aceasta rectificare sa aiba loc inainte de Paste.

In ceea ce priveste amenintarile venite din teritoriu, din partea liberalilor, Emil Boc a precizat ca acestea sunt "declaratii de weekend", menite sa atraga atentia mass-media. "Nu ma sperie astfel de declaratii. Alianta merge mai departe", a concluzionat Boc. El a mai precizat ca mecanismele interioare din Alianta vor aplana conflictele aparute la unele filiale din teritoriu.

Aflat la Galati, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat, la o conferinta de presa, punctul de vedere privind functionarea Aliantei. "N-as vrea sa intru in subiecte politice, dar cred ca in zilele urmatoare apele vor incepe sa se calmeze, ca sa folosesc un termen des intalnit in aceste zile.

Personal, sunt dintre cei care au militat si militez in continuare ca Alianta sa functioneze, pentru ca suportul politic al actualei Coalitii este dat de Alianta. Putin inteleg ca ne antrenam intr-o disputa publica ce nu face bine climatului politic.

Romania are nevoie de stabilitate politica, nu de tensiuni, si cred ca daca exista disponibilitate, divergentele se vor rezolva", a adaugat Tariceanu.

De altfel, presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca liberalii din Alba refuza sa mai fie aliati cu democratii. El spune ca va comunica decizia conducerii centrale a Aliantei DA.

In acelasi timp, deputatul liberal de Hunedoara, Dan Radu Rusanu, a spus la Deva ca presedintele Traian Basescu a avut nevoie de executanti si niciodata de parteneri.