Liberalii au atacat Presedintia si PD pe toate fronturile, scrie Cotidianul. Ruperea legaturilor dintre PNL si PD va fi discutata astazi de catre liderii liberali, la propunerea ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, scrie Romania Libera. Tariceanu crede in shimb ca apele se linistesc intre PD si PNL, scrie Adevarul.

Liberalii si-au atacat partenerii din toate colturile tarii

preluare Romania Libera

Ruperea legaturilor dintre PNL si PD va fi discutata astazi de catre liderii liberali, la propunerea ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. Acesta a spus ca exista neintelegeri majore intre cele doua formatiuni in sase judete, situatia urmand sa fie analizata la Bucuresti.

De asemenea, demnitarul a facut o serie de declaratii foarte dure la adresa colegilor de guvernare si a cerut ruperea oricaror legaturi cu PD. Ministrul Atanasiu, transformat in vocal PNL, nu a fost insa singurul care a lansat atacuri in acest week-end. S-a mers pana acolo incat liberalii au inceput sa se contrazica intre ei pe tema ramanerii la guvernare. Probabil din cauza ca PD nu le-a raspuns...

PNL Mures ataca dur PD

Relatiile dintre PD si PNL Mures au fost suspendate printr-o decizie unilaterala a Delegatiei Permanente a liberalilor. Masura a fost luata tot sambata, la o saptamana dupa ce Biroul Permanent Judetean al filialei PNL trimitea Consiliului National de Conducere (CNC) al Aliantei D.A.

un memoriu in care acuza conducerea interimara a democratilor din judet de incalcarea protocolului si cerea sanctionarea liderilor acesteia pentru ca racoleaza liberali.

Orban reia tema sefilor serviciilor secrete

Un "rol" principal in "piesa" PNL i-a revenit si de aceasta data lui Ludovic Orban. De la Buzau, liderul PNL Bucuresti s-a apucat sa arunce iar cu noroi spre Cotroceni.

Pretextele sub care au fost lansate atacurile liberale au fost variate, de la modul in care Basescu a sarbatorit alaturi de o echipa de fotbal la refuzul sefului statului de a satisface doleanta penelistilor de a fi schimbati sefii serviciilor secrete.

"Sunt foarte ingrijorat de noaptea trecuta (noaptea de dupa meciul de fotbal din cadrul Cupei UEFA - n.r.), cand am vazut ca Traian Basescu conduce sub influenta alcoolului. Sa speram ca-si conduce numai masina proprie, si nu Romania, in ansamblul ei", a comentat "spiritual" Orban. Liderul PNL a continuat tragand apoi concluzia ca Traian Basescu este un continuator al regimului Iliescu.

"E mai apropiat de Ion Iliescu si de Corneliu Vadim Tudor decat de intelectuali", a mai spus Orban, numindu-l pe seful statului "samanta de scandal si de discordie in perioada 1997-2000".

Spre finalul "repertoriului", penelistul a relevat si una dintre principalele nemultumiri ale colegilor sai: faptul ca, la mai bine de un an de la instalarea la Cotroceni, Basescu nu i-a schimbat pe sefii serviciilor. In viziunea lui Orban, acesta ar fi motivul pentru care "nu vom putea afla niciodata adevarul despre cat s-a furat in cei patru ani de guvernare PSD".

Articol integral in Romania Libera

Boc: „Vor sa umple agenda media"

preluare Cotidianul

Presedintele PD, Emil Boc, a afirmat ieri la Cluj ca nu comenteaza „declaratiile de weekend ale unor politicieni care vor sa umple agenda media", cu trimitere la afirmatiile ministrilor liberali Atanasiu si Nicolaescu privind posibila rupere a Aliantei PNL-PD.

„Alianta are o modalitate interna de rezolvare a conflictelor intre membrii sai, o comisie centrala, iar eu am incredere in mecanismele Aliantei. Eu nu ma pronunt decit atunci cind este necesara interventia copresedintilor", a mai spus Boc.

El s-a aratat increzator ca aceste mici scandaluri nu vor afecta pozitia Aliantei in sondaje si ca „Alianta merge mai departe, oricit de mult si-ar dori opozitia sa se rupa. Merge mai departe si duce Romania in UE", a conchis Boc.

Vicepresedintele PD Cezar Preda considera ca „asa-zisii adevarati liberali" Norica Nicolai, Crin Antonescu, Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu au retrogradat PNL la 5-6%.

Articol integral in Cotidianul.

Tariceanu: Apele se linistesc intre PD si PNL

de Magda CRISAN (Adevarul)

Aflat la Galati, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, in zilele urmatoare, lucrurile se vor calma intre partenerii Aliantei D.A. "N-as vrea sa intru in subiecte politice, dar cred ca-n zilele urmatoare apele vor incepe sa se calmeze, ca sa folosesc un termen des intalnit in aceste zile.

Militez in continuare ca Alianta sa functioneze, pentru ca suportul politic al actualei Coalitii este dat de Alianta", a mai spus el, precizand ca Romania are nevoie de stabilitate politica, si nu de tensiuni. "Cred ca daca exista disponibilitate, divergentele se vor rezolva", a declarat Tariceanu.

Articol integral in Adevarul