Democratul Cristian Radulescu apreciaza ca Legea lustratiei votata de Senat e ca un ghiveci, pentru ca are multe elemente din legea deconspirarii securitatii. El spera ca acestea sa dispara in Camera Deputatilor. In emisiunea Romania le Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, democratul a spus ca amendamentele introduse au stricat fondul si principiile legii.

El sustine ca introducerea unor categorii profesionale in textul legii, „pana la a pune initialele adresantului in paranteza", da o nota de indoiala asupra seriozitatii parlamentarilor.

"Aceasta lege a devenit un fel de ghiveci. Initial, ea se referea la cei care detineau functii de conducere in administratia comunista, iar prin amendamentele care au fost bagate, se baga mult din orizontul de reglementare al Legii referitoare la deconspirarea securitatii. Si-atunci trebuie readusa legea inapoi, la ceea ce isi dorea ea sa fie", a comentat Cristian Radulescu.

Cristian Radulescu da asigurari ca toti parlamentarii PD sunt mobilizati, iar din cele 48 de voturi, numai unul lipseste, fiind plecat in misiune in strainatate.

Cristian Radulescu: PNL trebuie sa-i sanctioneze pe cei care pun paie pe foc in Alianta

Democratii cer liberalilor pedepsirea celor care critica public Alianta si dau impresia ca aceasta ar fi in prag de ruptura. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a spus ca numarul liberalilor care critica permanent Alianta a crescut.

El afirma ca gruparii Ludovic Orban, Crin Antonescu si Norica Nicolai i s-a alaturat ministrul Apararii, Teodor Atanasiu. Democratul sustine ca PNL trebuie le sa aplice sanctiunile prevazute in statut, margand pana la schimbarea din functii.

"Asteptam PNL sa respecte protocolul Aliantei la care face referire si sa-i pedepseasca pe acesti membri ai sai. Iata, domnul ministru al Apararii, care se dedubleaza cand e la Bucuresti, asteapta sprijinul PD, ca e in Guvern, nu? Si cand se duce la Alba spune ca asa nu se mai poate trai", a afirmat Cristian Radulescu.