Sa nu uitam totusi de lege si de morala!

"Gazeta Sporturilor - Domnule Becali, va mai aduceti aminte noaptea de 7 ianuarie 2002?

Gigi Becali - ... Nu inteleg...

G.Sp. - Erati acasa la Camatari, jucati pocher, cand doi moldoveni au vrut sa puna grenade sub masina lui Nutu.

G.B. - Ba, nu va e rusine?! Sunt niste minciuni! Niste minciuni! Eu... pocher, niciodata! Nutu nici nu stie (se intrerupe)... nici nu stiu daca stie pocher.

G.Sp. - Dar de unde stiti asta?

G.B. - (Tipa nervos) Dar ce te intereseaza pe tine? Du-te, ma, in p... mea!

G.Sp. - Ati fost acasa la Nutu?

G.B. - Cine esti tu, ba, anchetator? Sa-mi sugi p...!

G.Sp. - Dar ati recunoscut prezenta acolo in fata procurorilor...

G.B. - Scrieti, ba, ce vreti! Mi se rupe."

De ce am ales acest pasaj din "Gazeta Sporturilor" din 22 februarie 2005 - si nu, sa spunem, unul din deliranta aparitie de luni seara a razboinicului luminii la B1 TV? Pentru a-i ajuta pe cititori sa inteleaga faptul ca iesirea presedintelui din noaptea meciului Steaua - Rapid reprezinta mai mult decat un simplu episod de bucurie.

Cel mai informat om din tara trebuia sa fi stiut cui ii impartaseste din secretele politicii. Trebuia sa fi fost prevenit ca atletul crestinatatii a avut ce sa le povesteasca procurorilor in legatura cu lumea interlopa. Sau ca omul care se declara acum cel mai puternic si bogat din Romania s-a folosit de banii Camatarilor, condamnati la ani grei de inchisoare.

Sa nu se fi gandit sponsorul credintei ca imprumutandu-se de la acestia punea mana pe arginti pacatosi, proveniti din trafic de persoane, santaj, talharii sau alte infractiuni? Este treaba lui sa explice - sau nu - cum se impaca toate acestea cu credinta pe care o striga in gura mare (apropo, smerenia este o valoare crestina!).

Treaba unui presedinte care doreste sa ridice tara si nu sa o coboare mai rau era sa evite afisatul in public cu astfel de personaje. O dovada este chiar iesirea televizata de luni seara a lui Gigi Becali. Un potop de jigniri, o demonstratie de grandomanie si intoleranta. Totul, sub faldul lui Traian Basescu!

Premierul Tariceanu si ceilalti luati in vizor de ursul din Pipera au problemele lor. In ce ne priveste, scriem aproape zilnic despre lucruri care nu ni se par in regula, iar oamenii din jurul premierului sau chiar premierul insusi se numara printre personajele principale. Dar acestea sunt una, iar atacurile de tip "Romania Mare", cu gir prezidential, sunt cu totul altceva.

Consideram ca prin dezvaluirile noastre aducem un serviciu comunitatii. Prin acceptarea prezentei in spatiul public a unui personaj tip Gigi Becali, i-am aduce un imens deserviciu.

Acesta este motivul pentru care nu abandonam subiectul intalnirii de joi noaptea. Vom ramane alaturi de presedinte atunci cand va da din nou semnale clare ca este decis sa lupte impotriva mafiei, cu mijloacele legii si ale moralei. Nu vom putea fi alaturi de el atata timp cat, de la inaltimea functiei, va accepta ca in numele sau sa fie lansate declaratii jignitoare.

Alaturi de unul ca Gigi Becali, presedintele nu are ce razboi sa castige. Poate cel mult sa scufunde tara in noroi, pentru ca profitorii cu gura mare sa o poata calca mai lesne pe grumaz.

Cine nu crede sa reciteasca pasajul de la inceput.