Romtelecom previzioneaza ca pana la sfarsitul anului viitor sa depaseasca jumatate de milion de clienti pentru solutiile broadband de conectare la Internet, a anuntat directorul comercial al Romtelecom, Pieter Baker.

"Avem in acest moment incheiate peste 10.000 de contracte pentru serviciile IP Fix cu banda garantata de la 64 la 2048 Kbps si peste 40.000 de utilizatori pentru serviciile noastre ADSL. Vrem sa fim principalul jucator pe zona de broadband", a mai spus Baker. Oficialul Romtelecom a precizat ca in urmatoarele luni vor fi lansate pachete integrate de voce si date.

"Avem dezvoltate resursele tehnice pentru a acoperi o crestere puternica a numarului de utilizatori. Avem deja acoperire broadband cu infrastructura Cisco in 70 de orase si ne extindem spre 90 de orase", a declarat Victor Voicu, directorul Diviziei Internet si Date a Romtelecom.

Anunturile celor doi oficiali ai Romtelecom au fost facute cu prilejul Cisco Expo 2006. "In mod clar zona de broadband este directia in care trebuie sa mergem ca tara", a apreciat Bogdan Constantinescu, country manager Cisco Romania si Republica Moldova. Potrivit unor prime estimari, Cisco si-a dublat in ultimul an cifra de afaceri si volumul prezentei in Romania.