Ministerul Finantelor Publice a prezentat in sedinta de miercuri a Guvernului o nota referitoare la strategia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni. In perioada urmatoare, Ministerul Finantelor Publice va elabora si va prezenta Guvernului un act normativ privind procesul de privatizare a CEC.

"Procesul de privatizare a CEC va continua prin vanzarea unui pachet de 69,9% unui investitor strategic. Aici intra si pachetul de 9,9% de actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea si a carui contravaloare va fi transferata Fondului, dupa vanzare, asa cum s-a procedat si la BCR" a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvint al Guvernului.

Vanzarea se va efectua in trei etape, corespunzator modalitatii folosite in cazul privatizarii BCR. Astfel, in prima etapa - care s-a desfasurat deja - au fost depuse oferte neangajante, a aratat Oana Marinescu.

In etapa a doua vor fi depuse oferte angajante, iar in etapa a treia ofertele angajante imbunatatite ale primilor participanti clasati.

In cursa pentru preluarea CEC s-au angajat sase banci: National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen