Dosarele unor politicieni au fost secretizate, incepand din decembrie 1999, de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), afirma secretarul Comisiei SRI, Ion Stan (PSD). Aceste secretizari s-ar fi produs in numele sigurantei nationale.

Ion Stan sustine ca este vorba despre dosarele care au fost in litigiu intre SRI si CNSAS: "Eu discut despre ceea ce s-a petrecut in procesul de predare a dosarelor de la SRI catre CNSAS. Atunci cand SRI aprecia ca un dosar este legat de siguranta nationala, subiectul era analizat intr-o comisie paritara SRI-CNSAS. Daca in comisie nu se ajunge la o concluzie comuna, arbitrul este CSAT.

Eu am informatii ca pe baza unor decizii ale CSAT s-au clasificat dosare ale unor politicieni pe considerentul ca deconspirarea lor ar aduce atingere sigurantei nationale".

Ion Stan a solicitat CSAT ca la prima sedinta sa ia in dezbatere posibilitatea declasificarii tuturor dosarelor de siguranta nationala referitoare la oameni politici si demnitari care ocupa functii in institutiile fundamentale ale statului de drept. Cum, in 2000, CNSAS de-abia se punea pe picioare, se intelege ca majoritatea clasificarilor s-au produs din 2001.