Elevii lui Razvan Lucescu s-au impus cu 3-0 in derbiul cu Dinamo si au urcat pana pe locul patru al clasamentului. Golurile gazdelor au fost marcate de Viorel Modovan, de doua ori, si Daniel Niculae, din penalti. Are 34 de ani. A jucat doua sezoane la Dinamo. S-a calit in Elvetia, Franta si Turcia.

In cele din urma, a revenit in Bucuresti pentru ca dorea sa fie mai aproape de familie. A fost privit cu scepticism. Nimeni nu se mai gandea ca poate evolua cu succes la o formatie ce isi propusese titlul si Cupa. Dar Viorel Moldovan nu a dezarmat si a reusit, miercuri seara, cel mai bun meci al sau de la venirea in Romania.

A marcat de doua ori, in minutele 28 si 57, si i-a pasat magistral lui Burdujan la faza in care atacantul a fost faultat de Gaev si s-a dictat penalti, transformat de Niculae. La final, "Moldo-but" a dedicat victoria suporterilor, care au suferit dupa acea eliminare din Cupa UEFA.

"Este greu de digerat acea eliminare cand stii ca esti la un pas de semifinale, mai ales pentru mine, care am 34 de ani si nu stiu cand ma mai intalnesc cu o asemenea performanta. Ma bucur foarte mult pentru aceste trei puncte obtinute in fata liderului, Dinamo. Este o victorie categorica", a spus Moldovan.

In ciuda victoriei, Razvan Lucescu a declarat ca rapidistii nu-si pun mari sperante in castigarea titlului. "Este o victorie absolut meritata si un 3-0 important in fata lui Dinamo. Prin acest rezultat suntem in avantaj fata de Dinamo in meciurile directe. Nu ne facem mari sperante la titlu.

Credem in sansele noastre si vom incerca sa strangem puncte, iar la sfarsit vom vedea ce se va intampla", a spus Lucescu Jr., care a fost contrazis de catre George Copos. "Pot sa spun ca am intrat in lupta pentru titlu dupa acest rezultat. Sa castigi cu 3-0 impotriva lui Dinamo inseamna foarte mult.

Eu il felicit pe Razvan Lucescu pentru ca a zis sa-l iau pe Moldovan, si l-am luat", a comentat Copos.

Dinamo este in groapa

Ultimele rezultate inregistrate de dinamovisti demonstreaza faptul ca acestia se afla in criza.

Doua victorii obtinute in prelungiri, cu Farul si FCM Bacau, doua rezultate de egalitate, cu Poli Iasi si Steaua, si o infrangere, acasa, cu Otelul, urmate acum de umilinta din Giulesti sunt ultimele performante reusite de Niculescu &Co. In aceste conditii, oficialii "alb-rosiilor" nu se mai gandesc la titlu.

"Mai sunt cateva etape, dar rezultatele din tur se pare ca nu ne mai plaseaza cu prima sansa la titlu. Rapid a fost peste noi ca travaliu si efort", a comentat, sec, Nicoale Badea. De aceeasi parere a fost si Vasile Turcu, unul dintre actionarii din stefan cel Mare. "Din pacate, am pierdut iar la scor.

Nici nu mai stiu a cata umilinta este. Nu suntem in forma, nu jucam nimic. Chiar daca mai sunt sanse, campionatul asta este compromis. Nu ne ramane decat sa salvam ce mai este de salvat", a declarat Turcu, care a adaugat ca, din vara, va incerca sa-l aduca inapoi pe Ioan Becali.

Florin Marin nu a demisionat

Desi inaintea partidei cu Rapid s-a tot vorbit de faptul ca Florin Marin isi va prezenta demisia dupa meciul cu giulestenii, tehnicianul a infirmat aceasta varianta. "Sunt simple speculatii si insinuari.

Eu am contract cu Dinamo pana la sfarsitul campionatului si sunt hotarat sa-l respect", a spus "Flocea", care a recunoscut ca, miercuri seara, a primit o adevarata lectie de fotbal.

"Ale, ale va rupem picioarele"

La scorul de 3-0 pentru giulesteni, galeria dinamovistilor a inceput sa scandeze impotriva echipei, folosind un limbaj violent. "Ale, ale va rupem picioarele", "Jucatori nenorociti, o sa fiti macelariti" sau "Nu meritati tricoul rosu sa-l purtati".

Dupa ce au terminat cu jucatorii, fanii i-au luat in vizor si pe conducatori. "Sa vina Bodu, si sa va ia, sa va duca in Siberia", "La puscarie, cu totii la puscarie" si "Conducere de c---t, pe Dinamo ai ingropat", au fost scandarile favorite ale galeriei dinamoviste.

Articol integral in Adevarul