Antena 1 anunta, intr-o zi, intr-un promo, desigur, ca va transmite nu stiu ce mare extragere loto. Ghiciti cine era protagonistul principal al respectivului promo. Andrei Duban era.

Celor care nu stiu cine-i Andrei Duban le pot impartasi putinele informatii pe care le am eu despre el: meseria lui de baza e cea de actor, dar a facut o supercariera in televiziune, respectiv a fost, este si va ramine marea vedeta a extragerilor loto dintotdeauna si de pretutindeni.

Eu, personal, nu stiu pe nimeni altcineva sa fi prezentat asemenea extrageri in afara de Andrei Duban. Ceea ce mi se pare foarte trist, in primul rind, pentru el insusi.

Pai, cum sa fii, ma, nene, prezentator pe viata la loto? Ce, chiar nu se mai gaseste o starea vremii, un „0900 010 010", un Robingo, o emisiune de cuvinte incrucisate, ceva?

Mila mi-e de Busu ca tre’ sa fie tot timpul pregatit cu o ghicitoare pentru colegii sai de la stirile matinale ale PRO TV, dar mila mi-e si de oamenii aia, saracii. Pai, intr-o dimineata, le-a dat o ghicitoare care a impus utilizarea unei forfecute.

Cu alte cuvinte, a fost aproape o proba fizica. Cum naiba vine asta? Te scoli si tu de dimineata, te barbieresti daca esti domn, te coafezi daca esti doamna si te duci la serviciu sa prezinti stirile. Si acolo te trezesti cu Busu care te pune sa tai hirtii cu forfecuta.

Si, ma rog, pina la urma ai mai suporta si-asta daca, in timp ce tai hirtii cu forfecuta, nu te-ai gindi cu spaima ca va veni si ziua-n care Busu te va pune sa ghicesti, cu ajutorul unei lopatele si al citorva ratuste de plastic, cit nisip e intr-o galetusa…

Citeste articolul complet in Cotidianul