Angajatii Raiffeisen Bank au initiat ieri o actiune de protest, nemultumiti fiind de nivelul salariilor primite, de modul in care este facuta evaluarea personalului, ca si de refuzul conducerii bancii de a invita la sedintele Consiliului de Administratie reprezentanti ai sindicatului.

Sefa sindicatului din Raiffeisen, Maria Ditu, spune ca angajatii bancii sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati de patronat, ceea ce i-a facut sa initieze un protest.

„Probabil, luni, vom organiza si o conferinta de presa in care ne vom spune mai in detaliu pasurile, daca nu vor fi solutionate cererile noastre pana atunci", ne-a declarat Ditu.

Ea a precizat ca revolta sindicala mai vizeaza restructurarile de personal din banca, dar si programul de lucru la care sunt obligati angajatii bancii.

De cealalta parte, directorul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, ii acuza pe sindicalisti de rea-vointa, amenintand cu luarea „masurilor legale corespunzatoare".

Bancherul austriac mai afirma ca din punctul sau de vedere, problemele sunt ca si rezolvate. „Am raspuns favorabil fiecarui punct pus in discutie de catre sindicat si consideram ca avem o baza solida pentru un dialog constructiv si ca nu exista motive pentru o actiune de protest.

Citeste articolul complet in Gandul