Premierul Calin Popescu Tariceanu a inspectat, duminica, zonele nelocuite aflate de-a lungul Dunarii unde autoritatile vor face deversari controlate.

In judetul Dolj, Calin Popescu Tariceanu a sustinut, duminica, din nou, ca situatia este sub control, cu toate ca in zona deja s-au prabusit 15 case din cauza apelor umflate si sute de persoane au fost evacuate. Premierul a survolat si zona judetului Giurgiu.

Premierul a spus ca cei care au avut de suferit din cauza revarsarii apelor vor primi ajutoare financiare de la Guvern.

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur a asistat la dinamitarea unui dig, in localitatea Roseti, judetul Calarasi.

Guvernul a instituit, vineri, starea de alerta de gradul doi in judetele din lungul Dunarii. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca in patru zone se vor face inundari controlate pentru a diminua presiunea apei asupra digurilor. Suprafata care va fi inundata deliberat este de 92.000 hectare.

Vor fi inudate controlat o portiune in aval de Portile de Fier, ca si zone din judetele Ialomita, Constanta si Braila. Incintele in care vor fi provocate inundatii controlate: Ghidiciu-Bistret, Bistret-Nedeia-Jiu, Gostinu-Greaca, Borcea de Sus.

In urma inundatiilor din ultimele zile au fost evacuate 532 persoane. Au fost afectate 500 de case, 200 de kilometri de drum si peste 26 de mii de hectare de teren arabil.

Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu a declarat ca armata este gata sa intervina cu pana la 10.000 de soldati in cazul unor inundatii puternice in bazinul Dunarii, avand pregatite si elicoptere, avioane de transport si ambarcatiuni.

Pe de alta parte, ministrul Mediului, Sulfina Barbu a dat asigurari ca debitul Dunarii la intrarea in tara nu va depasi 15.900 de metri cubi pe secunda.