Faptul ca in presa "a transpirat" planul cu care un anumit grup de interese ar vrea sa puna mana pe fluxul de numerar al Loteriei Romane provoaca reactia conducerii companiei.

Liliana Ghervasuc, presedintele Consiliului de Administratie si director general al Loteriei Nationale, in incercarea de a explica faptul ca nu exista oficial un asemenea plan, a dezvaluit numele unuia dintre cei care au incercat sa impuna ideea externalizarii retelei de vanzari a companiei.

Planul "A"

"Am respins din start aceasta idee formulata de domnul director Albu", a spus Liliana Ghervasuc. Ea a afirmat, insa, ca "nu este vorba de un plan, ci de o discutie".

Potrivit acesteia, varianta pusa in discutie, joi, cu prilejul unei sedinte la care au fost convocati directorii Loteriei Nationale din teritoriu, vizeaza acordarea in sistem de mandatariat a agentiilor din teritoriu catre angajati si nicidecum catre societati private.

Sefa Loteriei Romane a afirmat, totodata, ca strategia in ceea ce priveste aceasta companie va fi stabilita abia dupa ce vor fi primite rapoartele din teritoriu. "M-am confruntat cu niste comunisti aici. E un sistem antic, vechi si de demult. Eu acum ii pun la munca", a mai spus Liliana Ghervasuc.

Planul "B"

Presedintele CA al Loteriei Nationale a adaugat ca, in opinia ei, in conditiile in care Consiliul de Administratie nu a dezbatut problema externalizarii retelei de vanzari prin concesionarea agentiilor catre firme private, nu se poate vorbi de un "plan B" al conducerii companiei. "Eu nu am venit aici sa las robinetul sa curga, ci sa-l inchid.

Va asigur ca nu las interesul statului pe mana privatilor", a mai spus Liliana Ghervasuc.

Directorul general al Loteriei sustine ca, desi liderul CNSLR "Fratia" Mures, Calin Orlando Cocis, cel care a facut public faptul ca ar exista un "plan B" al grupurilor de interese pentru a pune mana pe fluxurile de numerar ale companiei, se teme pentru soarta angajatilor, numarul acestora ar putea sa creasca in perioada urmatoare si nicidecum sa scada.

Intrebat ce stie despre Adrian Albu, Cocis a afirmat ca acesta este director de marketing la Loteria Nationala si este unul din oamenii lui Nicolae Cristea, fostul director general al companiei.

Articol integral in Romania Libera