Consilierul de stat al premierului, Marius Oprea, sustine ca demisia lui Dan Lazea, reprezentantul PD in CNSAS, ar fi venit in urma unor amenintari cu moartea la adresa copiilor sai. "Am primit informatii ca pe Dan Lazea l-au amenintat ca ii omoara copiii daca nu joaca "cum trebuie" in CNSAS", a declarat Oprea pentru "Evenimentul zilei".

Oprea a adaugat ca amenintarea nu a venit din interiorul PD, partidul pe care Lazea il reprezenta in Colegiu, ci "din alta parte" - fara a preciza insa de unde. Intrebat daca PD a exercitat, la randul sau, presiuni asupra lui Dan Lazea, Oprea a raspuns: "Am primit un telefon si de la cineva din PD. Mi s-a spus ca a fost maltratat psihic".

Marius Oprea a adaugat ca este inadmisibil ca lucrurile sa fie lasate fara o explicatie si fara o ancheta din partea institutiilor statului: "Ma mir ca SRI nu s-a sesizat, pentru ca ce s-a petrecut la acea sedinta a Colegiului CNSAS este o incalcare a legii privind siguranta nationala".

Contactat, ieri, de EVZ, Dan Lazea a infirmat spusele lui Oprea. "Nu stiu de unde are aceste informatii. Nu a existat o amenintare de tipul acesta". Intrebat insa in ce au constat presiunile exercitate asupra sa, Lazea a spus ca nu a simtit presiuni concrete. "S-au intamplat mai multe lucruri, insa nu neaparat acum, ci in timp. Nu le-am bagat in seama pentru ca eu nu cred in teoria conspiratiei.

Articol integral in EVZ