Compania americana Oracle ia in considerare lansarea unei versiuni proprii a sistemului de operare Linux si a evaluat posibilitatea achizitionarii uneia din cele doua companii care domina aceasta tehnologie, a relevat luni Financial Times.

Ziarul a relatat, citand un interviu cu CEO-ul Oracle Larry Ellison, ca aceasta miscare ar putea rearanja situatia pe piata software si ar putea deschide un nou front in rivalitatea de durata dintre Oracle si Microsoft.

Elison a declarat ziarului ca Oracle, ca si Microsoft, intentioneaza sa ofere o gama completa de software, care sa includa atat aplicatii cat si un sistem de operare.

„As vrea sa avem o gama completa", a declarat Ellison.

„In acest moment, ne lipseste un sistem de operare. Ati putea argumenta ca ar avea sens pentru noi sa luam in considerare suportul si distribuirea Linux".

Financial Times arata ca Oracle, ca si IBM, s-a bazat pe sistemul de operare open-source Linux ca o contragreutate fata de Microsoft Windows.

Ellison a mai declarat ca, in urma unui studiu al pietei de software open-source, Oracle ia in considerare achizitionarea Novell, cel de-al doilea distribuitor de Linux ca importanta, dupa Red Hat.