Proaspat ales presedinte executiv la PSD Bucuresti, Marian Vanghelie are un inamic declarat: pe Ion Iliescu. Acesta a declarat intr-un interviu pentru Rompres ca Vanghelie este o solutie „nerealista", iar primarul sectorului 5 are „lacunele lui in ceea ce priveste cultura personala". Marean a aflat de interviu inca de marti seara, inainte de publicare, si a incercat sa-l anihileze.

Si-a anuntat imediat colegii de partid ca si-a rezolvat problemele cu Iliescu, iar un apropiat de-al sau, Doru Giugula, anunta ieri ca Iliescu le-a trimis o scrisoare de sprijin fata de Vanghelie. „Minciuni", le-a transmis fostul sef al statului. Interviul a aparut ieri pe Rompres si acuzele aduse de Iliescu lui Vanghelie nu lasa loc nici unui dubiu.

Acestea explica tentativa primarului de la sectorul 5 de a juca la ofsaid cu fostul sef al statului.

PSD Bucuresti s-a laudat ieri ca Iliescu ar fi trimis o scrisoare de sprijin fata de Vanghelie. Lucrurile stau exact pe dos: Iliescu l-a criticat pe Vanghelie si neaga ca ar fi trimis scrisoarea.

Scandal si declaratii contradictorii la PSD Bucuresti. „Ion Iliescu si-a manifestat sustinerea fata de Marian Vanghelie. Am terminat astfel cu etapa de birfa", a declarat ieri seful Comisiei de Etica si Arbitraj a organizatiei PSD Bucuresti, Doru Giugula.

El a precizat ca mesajul de pace al lui Iliescu le-a parvenit pesedistilor din Capitala marti seara, la sedinta Biroului Executiv, sub forma „unei scrisori de doua pagini, venite pe fax". Surpriza. Pentru ca nu a putut prezenta documentul, dupa un minut, Giugula a retractat povestea cu scrisoarea. „Va multumesc ca nu ma credeti, dar am libertatea de a pune sau nu la dispozitie un document".

Riposta lui Ion Iliescu a venit rapid, dupa o jumatate de ora de la afirmatiile lui Giugula: „Ma surprinde ca se apeleaza la declaratii inexistente. De ce au nevoie de asa ceva? Este o minciuna! Habar nu am avut ca a fost o sedinta la PSD Bucuresti".

Rosu la fata, Doru Giugula a inceput sa se bilbiie: nu a fost o scrisoare, ci o informatie de presa, si nu a venit de la Iliescu ci de la Vanghelie, care si-a informat colegii marti seara, la sedinta, ca Iliescu, in cadrul unui interviu care urma sa apara a doua zi la Rompres, arata ca „nu mai are nimic cu mine".

Iliescu: „Vanghelie, solutia nerealista"

Dupa inca doua ore, Ion Iliescu, care-si mai temperase supararea pe colegii sai din Bucuresti, plutea intr-o dilema. Cine minte? Giugula, Vanghelie sau jurnalistii? „Am vorbit cu Giugula. El mi-a spus ca nu a zis in conferinta de presa ca eu as fi trimis o scrisoare.

El mi-a spus ca Vanghelie le-a zis marti seara, in sedinta, ca am dat eu un interviu in care nu-l critic, ca as avea o pozitie neutra", ne-a declarat fostul sef de stat. Intrebat explicit daca il sustine sau nu pe Vanghelie pentru functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti, Iliescu a spus: "Nu vreau sa comentez, e o decizie luata. Sper sa fiu invitat la Conferinta Extraordinara (din luna mai - n.r.).

Dar nici la Consiliul de miercurea trecuta nu am fost invitat". In interviul oferit agentiei Rompres marti si difuzat ieri, Iliescu a spus ca propunerea ca Vanghelie sa devina sef la PSD Bucuresti „este nerealista".

„Adica chiar nu are PSD in Bucuresti pe altcineva care sa faca acest lucru? Deci este o chestiune de lipsa de grija colegiala pentru un om care are lacunele lui, in ceea ce priveste cultura personala, modul de adresare care este speculat de altii".

Articol integral in Cotidianul