Daca mai insista mult cu ideea Polului Social, Ion Iliescu risca sa fie dat afara din partid. Acesta este mesajul pe care Mircea Geoana, prin consilierul sau politic, l-a dat ieri publicitatii. Marius Lazar, consilierul politic al presedintelui PSD, nu vorbeste explicit despre o excludere.

El afirma ca formatiunea condusa astazi de Mircea Geoana nu a luat inca nici o decizie cu privire la participarea partidului la discutii pe tema infiintarii unui Pol Social. Amenintarea cu excluderea se intrevede insa in comunicat: „Reprezentantii PSD au toata libertatea de a participa si sustine puncte de vedere la dezbateri ale societatii civile despre rolul si modernizarea stingii.

Participarea lor la constructii institutionalizate de ordin politic, care nu sint rezultatul unor decizii luate in cadrul statutar al partidului, ii situeaza in afara PSD cu toate consecintele care decurg de aici", afirma Marius Lazar.

El compara proiectul Polului Social, pe care-l urmaresc Ion Iliescu si Petre Roman, cu alianta formatiunilor de stinga din Italia, conduse de Romano Prodi. „Modelul stingii italiene nu se poate aplica acum in Romania", declara consilierul politic al presedintelui PSD.

Citeste articolul complet Cotidianul