Cei patru vor sa se lanseze pe piata britanica dupa modelul "Boyz II Men". Nicole Formescu, romanca responsabila pentru succesul trupei britanice Blue, si-a propus sa transforme formatia Akcent in varianta romaneasca a celebrei Boyz II Men.

Compozitoarea, stabilita din 1990 in Marea Britanie, a venit in Romania pentru a inregistra impreuna cu cei patru baieti de la Akcent trei piese intr-un stil cu care sa mearga la sigur la cucerirea Europei.

Ea si-a propus sa-i convinga sa renunte o vreme la stilul dance cu care s-au consacrat si sa se dedice unui stil mai matur. Baladele cum sunt cele cantate de afro-americanii de la Boyz II Men le-ar veni, spune Nicole, ca o manusa.

Nicole ne-a declarat ca este placut surprinsa de vocile celor de la Akcent, chiar daca in Romania ei au fost des criticati ca nu ar fi capabili sa cante live. Ei au intrat deja in studio si au inceput sa inregistreze cele trei piese, dintre care una este "featuring" Nicole.

Razboi pe piata internationala

Urmatorul pas pentru Akcent este cucerirea pietei britanice. "Britanicii se cred in afara Europei si nu sunt interesati de muzica produsa in alte tari de pe continent. De aceea nici nu se implica prea mult in a trimite piese bune la Eurovision.

In Regatul Unit, una dintre tarile care produc vedete internationale de calibru, locuiesc o serie de vedete, iar industria muzicala este la cel mai inalt rang. Principala lor preocupare este de a concura cu piata americana, unde artistii britanici patrund cu greu. Vezi Robbie Williams. La fel stau lucrurile si pentru artisti mari din alte parti. Kylie Minogue e un alt exemplu", a declarat Nicole.

Carte de vizita

Nicole Formescu s-a nascut in Bucuresti, iar la 16 ani s-a stabilit in Marea Britanie. A urmat o scoala muzicala si a reusit, in timp, sa se impuna pe piata britanica de profil ca si compozitoare si interpreta. Primul mare succes a fost piesa celor de la Blue, "If you come back", care a ajuns pe primul loc in topurile din intreaga lume.

Nicole a mai scris doua piese pentru Celine Dion, pe care cantareata de origine canadiana le canta in cazinourile din Las Vegas, pentru Jessica Simpson, Eminem, Boyz II Men si, mai nou, pentru albumul lui Usher, care va fi lansat anul viitor.

Nicole s-a lansat, in postura de cantareata, cu "Up, close&personal", un album in care povesteste greutatile prin care a trecut pentru a supravietui in industria muzicala, despre cum si-a crescut singura fiica, Ayana-Lee, nepoata lui David Ruffin din trupa The Temptations.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei