"Oricat de bine ar dansa, pentru public asta nu conteaza. Pasii de dans palesc in umbra povestilor fiecarui participant. Daca isi pot permite sa voteze un concurent, sau altul, vor da banii din mila, nu in urma unei analize a stilului de dans. Analiza ce nu le e la indemana", e de parere psihologul.

"Pe baza povestilor, unii castiga si altii pierd si, ca sa nu se supere nimeni, publicul alege! Acest public prezent, dar anonim, pe care nu-l trage nimeni la raspundere, dar care e mereu raspunzator. El e marinimos sau nu, el are sau nu compasiune, el da sau nu da. Bani, puncte, sau note, pentru salvarea unor vieti omenesti".

EXPERIENTE MARCANTE

Georgeta Ghinea mai crede ca e foarte dificil sa faci pronosticuri legate de perechea castigatoare. Poate ca cea care va stoarce mai multe lacrimi. Sau poate ca nu. "Orice evaluare este subiectiva. Chiar si a juriului. Experientele prin care am trecut noi insine ne marcheaza foarte mult si, de aceea, deciziile pe care le luam nu pot fi obiective. E ceva ce tine de natura umana. Pe asta mizeaza si cei care difuzeaza emisiuni lacrimogene.

AMOR IN DIRECT

In editia precedenta s-au duelat cuplul Ionut Iftimoaie si Monica Grosu cu cel format din Arsenie (ex-O-Zone) cu Aliona. Iar psihologul ne-a dezvaluit ca la baza acestei decizii au stat doua considerente, unul mai important decat celalalt. Primul, gravitatea cazurilor, apoi povestea de dragoste ce s-a infiripat intre Arsenie si Aliona in timpul repetitiilor.

Cei din urma au ramas in concurs si pentru ca Aliona dansa pentru a-i darui tatalui ei o proteza pentru un picior pierdut pe front, in timp ce Monica voia o sala de dans pentru tatal ei, un coregraf ce doreste sa ajute copii surdo-muti sa invete arta dansului.

Dar si pentru ca publicul a fost impresionat de privirile tandre ale celor doi moldoveni (si Aliona si Arsenie vin de la Chisinau), atat de indragostiti incat Arsenie nu s-a putut abtine sa o sarute pe Aliona cand a auzit ca publicul i-a ales pe ei.

Articol integral in Ziarul