Procurorii sustin ca Nastase a incalcat Regulamentul Camerei Deputatilor cind a blocat cererea de perchezitie a casei din Zambaccian, dar sustin ca „nu a tulburat bunul mers al institutiei".

Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) in cazul fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, pentru savirsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

La mijlocul lunii februarie, deputatul PNL Dragos Ujeniuc a depus un denunt penal, acuzindu-l pe Nastase ca a refuzat sa dea curs cererii ministrului Monica Macovei de a demara procedurile privind perchezitia imobilelor din str. Zambaccian si de la Cornu.

Nastase a lucrat defectuos

In Rezolutia Parchetului de pe linga ICCJ se arata ca „Adrian Nastase, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, in exercitarea atributiilor de serviciu cu stiinta a indeplinit in mod defectuos procedurile prevazute din Regulamentul Camerei".

Citeva rinduri mai jos, documentul mai spune ca fapta de care a fost acuzat Adrian Nastase „a fost facuta cu buna stiinta si cu interes, avind in vedere ca persoana vizata prin cererea de incuviintare a perchezitiei era chiar el…".

Procurorul care s-a ocupat de acest caz, Mihai Sorin Stanescu, a considerat insa ca, prin fapta sa, Adrian Nastase nu a cauzat o „tulburare insemnata bunului mers al institutiei", aceasta fiind motivatia NUP-ului.

Articol complet in Cotidianul