FC Barcelona s-a calificat in finala Ligii Campionilor dupa ce a trecut de AC Milan cu scorul general de 1 – 0 si isi va disputa suprematia in Europa cu FC Arsenal pe 17 mai, la Paris. Este pentru prima data dupa 1994 cand Barcelona va juca o finala de Liga Campionilor.

In acel an, Barca a pierdut in ultimul act chiar in fata echipei AC Milan, asa ca in meciul de miercuri seara multi sustinatori ai catalanilor au vazut calificarea favoritilor in detrimentul italienilor drept o mult asteptata razbunare.

Cu un avantaj de un gol din meciul tur, trupa lui Frank Rijkaard a evoluat nefiresc pentru stilul care a consacrat-o, mizand mai putin pe atac si permitandu-le celor de la AC Milan sa aiba o posesie prelungita.

Ronaldinho si Iniesta au jonglat cu mingea ca de obicei, insa omul de gol, Eto’o, nu s-a putut descurca in fata fundasilor Kaladze si Costacurta, poate si pentru ca a fost mereu egoist si a refuzat sa combine cu Giuly.

Daca incursiunile in atac ale Barcelonei nu au fost prea eficiente, in schimb contraatacurile italienilor au dat de fiecare data fiori celor 90.000 de spectatori de pe Camp Nou. Momentul controversat al meciului a venit insa la golul cu capul al lui Sevcenko, anulat de arbitru care a considerat ca atacantul l-a faultat pe Puyol in saritura.

Frustrata, AC Milan si-a pierdut limpezimea in joc, iar Barcelona s-a multumit sa astepte minutele sa treaca pana la fluierul de final care a trimis-o in finala.

Dupa meci, antrenorul italienilor, Carlo Ancelotti, a declarat ca arbitrul Markus Merk a gresit cand a anulat golul lui Sevcenko, insa a precizat ca echipa spaniola a meritat calificarea in finala. „Partida s-a jucat pe detalii mici, favorabile echipei FC Barcelona si in defavoarea noastra. Cred ca golul inscris de Sevcenko era valabil.

A fost un meci frumos, Barcelona a dat dovada de curaj si forta. Merita sa joace in finala", a spus Ancelotti. Tehnicianul a precizat ca si AC Milan ar fi meritat sa ajunga in finala Ligii Campionilor. „Sezonul nu este incheiat, mai avem campionatul", a adaugat Ancelotti.

De altefel si presa italiana a apreciat jocul spaniolilor si a avut cuvinte de lauda la adresa ambelor echipe. „Barca impenetrabila, Milan afara", a titrat cotidianul Gazzetta dello Sport. „Nici un miracol. Adio, Paris! Insa, stima Barcelonei, care s-a calificat pentru a cincea oara in finala Ligii Campionilor.

Milan va trebui sa mai astepte un an", noteaza jurnalul italian. „Cu onoare si mandrie" este titlul unui articol aparut pe site-ul oficial al clubului milanez. „Milan iese din Liga Campionilor onorand competitia si eliminata de o echipa care nu este neexperimentata si slab organizata.

Articol integral in Gandul