"Obiectiv, pot constata situatii in care colegii de la UDMR nu au fost solidari. Au existat reticente mergand pana la un vot negativ", a declarat ieri presedintele PD, Emil Boc.

Liderul democrat a precizat ca UDMR a facut opinie separata fata de partenerii de guvernare, fapt care a dus la respingerea ordonantei DNA la Senat, neincuviintarea perchezitiei la casele lui Adrian Nastase, dar si neintelegerile privind infiintarea agentiei pentru controlul averilor demnitarilor.

De asemenea, PD nu sustine modificarile propuse de Gyorgy Frunda la statutul magistratilor. Senatorul UDMR doreste revenirea la vechea legislatie, in care sefii de Parchete erau numiti de presedinte la propunerea CSM, nu a ministrului justitiei.

"Ar fi o greseala imensa sa revenim la vechea lege. Ar fi un semnal ca lupta anticoruptie deranjeaza", a explicat Boc. El a adaugat ca, la nivelul conducerii PD, s-a stabilit sustinerea in continuare a ministrului justitiei pentru realizarea reformei sistemului judiciar si in lupta anticoruptie.

Replica UDMR

Reprezentantii UDMR recunosc faptul ca nu au sprijinit tot timpul initiativele Monicai Macovei.

Articol integral in EVZ