Cheia partidei Middlesbrough - Steaua a fost introducerea pe teren a lui Maccarone. Mutarea lui McClaren a ramas fara replica din partea lui Cosmin Olaroiu. Oli si-a taiat singur craca, introducandu-l pe teren pe Nesu, cel care a permis golul lui Maccarone in minutul 89.

Nu degeaba Steve McClaren este in carti pentru a prelua echipa nationala a Angliei. Dupa doua partide in care a revenit de la 3-0, postul este al lui.

Contra Stelei, McClaren a mizat pe Maccarone. L-a introdus pe teren intr-un moment in care jocul englezilor era la pamant. Cu el, totul s-a schimbat radical. Maccarone a fost cel care a marcat primul gol al revenirii pentru gazde, dupa care Middlesbrough a dominat timp de o ora.

Este absolut incredibil, privind primul gol al lui Maccarone, cum Steaua se apara patru contra doi, iar o pasa gresita creeaza superioritate numerica pentru englezi in cateva secunde. Sut Maccarone, venit din spate pe dreapta, gol.

Cosmin Olaroiu a ramas fara replica. Invierea lui Middlesbrough, venita la cateva zile dupa Paste, nu a putut fi oprita de Olaroiu. Lipsit de nerv si conceptie Olaroiu a timorat echipa. Totul s-a tradus in lipsa de atitudine pe teren.

Middlesbrough ataca in valuri, Steaua se apara penibil. Victoras Iacob nu mai avea demult ce sa caute pe teren, daca se adopta strategia defensiva. Ori te aperi cu oameni de meserie, ori mizezi pe contraatac. Dar nu te aperi cu atacanti...

Olaroiu nu a stiut ce vrea. Cand le striga elevilor sai sa se apere avansat, el omitea ca echipa nu statea in dispozitivul de aparare, nu avea oamenii necesari.

Bomboana pe coliva a venit la final. Olaroiu l-a introdus pe teren pe Nesu. Jucator agil, dar mic de inaltime, Nesu nu avea ce sa caute contra lui Middlesbrough. Olaroiu a omis ca englezii sunt ca brazii. Maccarone a marcat golul deciziv plonjand ca in bazin peste Nesu.

Jucatori care ar fi putut impulsionat jocul Stelei, pentru a iesi din corzi, au ramas pe banca: Cristea si Cristocea. In schimb, Daniel Balan, cel care il secerase pe Olaroiu in Divizia A, a jucat titular si a mancat meciul, in complicitate cu Nesu si anterior Carlos, gafeurii gafeurilor. De data asta, Balan l-a secerat la propriu pe Olaroiu.

Steaua a tratat apararea cu indolenta si lejeritate, au respins ireponsabil, si-au pasat in careu nepermis, nu s-au uitat unde dau mingea in situatii de atac ale gazdelor. Nu au fost atenti ce fac in aparare, au crezut ca sunt multi in careu si asta ajunge.

O mutare castigatoare, Maccarone, contra mutarilor necastigatoare Iacob si Nesu au mancat Stelei sansele de calificare in finala Cupei UEFA.

Victor Matei