Joi seara a avut loc la Volos (Grecia) sesiunea de calificari pentru senioare din cadrul Campionatelor Europene.

Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Floarea Leonida, Steliana Nistor si Alina Stanculescu au reusit sa se califice in finala pe echipe din pozitia a doua, cu 175,950 de puncte. La probele pe aparate, Romania are sase sanse de a cistiga medalii.

Astfel, Sandra Izbasa a obtinut calificarea la sarituri, de pe penultimul loc, cu 14,125 puncte, precum si la birna si sol, de pe prima pozitie a clasamentului, cu 15,675 puncte, respectiv 15,550 puncte.

Catalina Ponor a acces si ea in finalele de la birna si sol, de pe locurile patru si trei, cu 15,450 puncte si 14,675 puncte. Steliana Nistor va reprezenta Romania in ultimul act al concursului de la paralele, proba unde Sandra Izbasa a cazut, pierzind orice sansa de a mai evolua si simbata la acest aparat.

Mircea Apolzan, secretarul general al FRG, s-a aratat incintat de rezultatele obtinute de fete la competitia de la Volos: "Sase finale pe aparate si locul doi pe echipe la o distanta foarte mica de Rusia sint performante foarte bune. Ar fi putut fi sapte daca Sandra nu ar fi avut ratarea la paralele, dar nu are nimeni ce sa-i reproseze. Evolutiile ei la celelalte aparate vorbesc de la sine".

Autor: Roxana Toma