Vina lui Olaroiu este poate chiar mai mare decit a jucatorilor sai, exceptia numindu-se Carlos, scrie Sport Total. Oli nu a reactionat la introducerea lui Macarone si si-a taiat singur craca, introducandu-l pe teren pe Nesu, cel care a permis golul din minutul 89, scrie Onlinesport.ro. Gigi Becali a bagat jucatorii si antrenorii in sedinta chiar pe aeroport, acuzindu-i pe Carlos si pe Bostina ca pierd noptile prin baruri, scrie Gazeta Sporturilor. Fotbal crud, dar drept, titreaza Pro Sport. Gigi Becali a anuntat asera la OTV ca nu-l va da afara pe Carlos, dar ca-i va gasi un inlocuitor.

Pierdut pe Riverside

preluare Sport Total

In general, tehnicienii se pot imparti in doua categorii, care nu tin neaparat de valoare: inspirati si neinspirati. Insa, joi seara, in Anglia, Cosmin Olaroiu a trecut in cea de-a doua categorie si chiar mai departe."Ne-am pierdut. Am fa- cut greseli prostesti", a fost declarat ia sa dupa meci. Nuanta afirmatiei nu cuprinde insa tot adevarul, pentru ca partea sa de vina nu este bine definita.

Iar aceasta este poate chiar mai mare decit a jucatorilor sai, exceptia numindu-se Carlos.

- N-a avut nici o reactie la mutarea lui McClaren din minutul 26, Maccarone fiind practic omul care a decis meciul. Petre Marin, cel care fusese pina atunci unul dintre cei mai buni stelisti, a fost obligat sa nu mai urce, iar presiunea englezilor a fost insuportabila.

- La pauza, cind era 2-1, n-a stiut sa le explice jucatorilor ceea ce trebuie. Poate ca tactic le-a spus ceva, dar n-a ajuns la sufletul lor, astfel ca repriza a doua a aratat exact la fel.

- In minutul 67 s-a petrecut un lucru incredibil. Dica a primit un cartonas galben si a inceput sa plinga, pentru ca rata finala! Asta desi, cu doar trei minute in urma, Viduka egalase si infernul era la apogeu. O faza care a sintetizat perfect colapsul total al unitatii ros-albastre. Olaroiu nu l-a schimbat, lasindu-l pina la capat pe teren.

- A gresit toate schimbarile. I-a scos pe jucatorii care puteau sa tina de minge si sa le tempereze elanul gazdelor, ca Oprita sau mai ales ca Bostina. In schimb, Dica a ramas pe teren, desi moralul si spiritul sau de sacrificiu fusesera demonstrate la faza din minutul 67. Pe Iacob l-a scos tirziu.

El trebuia sa se bata cu stoperii lui Boro, dar ce te faci cind stoperii sint mai buni la capitolul asta? Tehnicii Cristea si Cristocea, experti ai contraatacului, au ramas pe banca.

- A avut la un moment dat sapte fundasi pe teren plus Radoi! Si asta in conditiile in care englezii au incercat tot meciul sa-i grupeze pe stelisti in propriul careu. Olaroiu le-a facilitat misiunea. Sigur, el ar putea invoca scuza ca nu le-a cerut alor sai sa coboare asa de mult, dar, de obicei, fundasii sint fundasi, nu se apara la centrul terenului.

- Nu s-a prea agitat. A stat mai mult pe banca, nu a chemat pe nimeni sa-i dea indicatii. Mai mult, s-a petrecut alt fapt incredibil. Jucatorii sai n-au tras de timp nici macar o secunda. Doar Carlos a mai incercat ceva, dar a luat repede galben.

Articol integral in Sport Total

De ce a pierdut Steaua calificarea?

preluare Onlinesport.ro

Cheia partidei Middlesbrough - Steaua a fost introducerea pe teren a lui Maccarone. Mutarea lui McClaren a ramas fara replica din partea lui Cosmin Olaroiu. Oli si-a taiat singur craca, introducandu-l pe teren pe Nesu, cel care a permis golul lui Maccarone in minutul 89.

Este absolut incredibil, privind primul gol al lui Maccarone, cum Steaua se apara patru contra doi, iar o pasa gresita creeaza superioritate numerica pentru englezi in cateva secunde. Sut Maccarone, venit din spate pe dreapta, gol.

Cosmin Olaroiu a ramas fara replica. Invierea lui Middlesbrough, venita la cateva zile dupa Paste, nu a putut fi oprita de Olaroiu. Lipsit de nerv si conceptie Olaroiu a timorat echipa. Totul s-a tradus in lipsa de atitudine pe teren.

Middlesbrough ataca in valuri, Steaua se apara penibil. Victoras Iacob nu mai avea demult ce sa caute pe teren, daca se adopta strategia defensiva. Ori te aperi cu oameni de meserie, ori mizezi pe contraatac. Dar nu te aperi cu atacanti...

Olaroiu nu a stiut ce vrea. Cand le striga elevilor sai sa se apere avansat, el omitea ca echipa nu statea in dispozitivul de aparare, nu avea oamenii necesari.

Bomboana pe coliva a venit la final. Olaroiu l-a introdus pe teren pe Nesu. Jucator agil, dar mic de inaltime, Nesu nu avea ce sa caute contra lui Middlesbrough. Olaroiu a omis ca englezii sunt ca brazii. Maccarone a marcat golul deciziv plonjand ca in bazin peste Nesu.

Articol integral in Onlinesport.ro