In cursul diminetii de luni, Hassan Awdi, presedintele RODIPET, a dat dispozitie ca intregul tiraj al "Saptamanii Financiare", preluat spre difuzare pe baza de comanda ferma, sa fie sechestrat la sediul firmei, dupa ce, in cursul zilei de sambata, a aflat ca in aceasta publicatie urma sa apara o ancheta exploziva despre afacerile clanului Awdi.

In prealabil, fratii Awdi facusera presiuni asupra redactiei pentru a impiedica aparitia pe piata a materialului care ii incrimina – inclusiv amenintari la adresa personalului de paza de la sediul "Saptamanii Financiare".

Comunicat de presa - Saptamana Financiara

Clanul Awdi terorizeaza revista "Saptamana Financiara"

Dupa ce au aflat, in cursul zilei de sambata, ca azi urma sa apara in revista "Saptamana Financiara" o ancheta exploziva despre afacerile clanului Awdi, care detine, printre altele, compania de difuzare a presei RODIPET S.A. si Mesageria Romana, fratii Awdi au inceput sa faca presiuni asupra redactiei pentru a impiedica aparitia pe piata a materialului care ii incrimina.

Zecile de apeluri telefonice si de sms-uri au culminat cu aparitia inopinata a lui Mohamad Awdi, in cursul serii de duminica, la redactia revistei "Saptamanii Financiare". Acesta, fiind insotit de mai multe persoane, a proferat amenintari la adresa personalului de paza, fiind convins cu greu ca in sediu nu se afla niciun membru al redactiei cu care sa poata sta de vorba.

Mai mult, in cursul diminetii de luni, Hassan Awdi, presedintele RODIPET, a dat dispozitie ca intregul tiraj al revistei "Saptamanii Financiare", preluat spre difuzare pe baza de comanda ferma, sa fie sechestrat la sediul firmei.

Intr-un fax primit la redactie in cursul acestei dimineti, conducerea RODIPET a informat "Saptamana Financiara" ca exista disfunctionalitati in distribuirea publicatiei din cauza numarului redus de personal care lucreaza astazi, solicitandu-se, in mod direct, o intalnire "pe aceasta tema la care sa participe domnii Mihai Craiu (director general), Radu Preda (redactor sef) si Robert Veress (semnatarul articolului)".

Intrucat revista „Saptamana Financiara" a fost singura publicatie afectata de "personalul redus al RODIPET", iar conducerea acestei companii leaga direct rezolvarea unei probleme comerciale de o intalnire cu membrii redactiei, nu exista niciun dubiu asupra motivelor care au dus la aceasta situatie.

Revista "Saptamana Financiara" considera ca actiunile intreprinse de fratii Awdi reprezinta o tentativa incalificabila de intimidare si cenzurare a presei, drept care solicita ca organele in drept sa se sesizeze de urgenta.

Director Editorial

Gabriela Vranceanu Firea

Redactor sef

Radu Preda