Incepand cu luna mai, editura Humanitas anunta noi aparitii in seria Gabriel Liiceanu.

Strategii ale seductiei de la Romeo si Julieta la sarutul cioranian

  • STRATEGII ALE SEDUCTIEI DE LA ROMEO SI JULIETA LA SARUTUL CIORANIAN

    seria Gabriel Liiceanu
    lectura: Gabriel Liiceanu

    Iubirea, se spune, este un camp de lupta. Strategiile seductiei au, toate, un singur scop: sacralizarea fiintei iubite si a gesturilor care se indreapta catre aceasta. La capatul acestei lupte, in care indragostitii au negociat fiecare gest in spatiul sacrului, ce mai este, de pilda, sarutul? Este el, cum spunea Cioran, "intalnirea a doua salive" sau capatul unui pelerinaj catre fiinta iubita?

    Paginile acestea reunesc texte din volumele Declaratie de iubire si Usa interzisa.


  • SEBASTIAN, MON FRERE *
    SCRISOARE CATRE UN FRATE MAI MARE

    Sebastian mon frere* Scrisoare catre un frate mai mare

    seria Gabriel Liiceanu
    lectura: Gabriel Liiceanu
    durata totala: 1:02:46

    La prima vedere, nu ar exista nici un motiv anume care sa ingaduie alaturarea acestor doua texte. Nimic care sa ju! stifice citirea lor unul dupa altul, daca, in interiorul lor, nu s-ar pastra ceva care sa le lege din adanc: recunoasterea ta in altul si, astfel, o prietenie care isi largeste granitele dincolo de simultaneitatea intamplatoare a unor vieti.

    Si atunci, ca in aceste doua piese, poti sa-i resimti ca frate deopotriva pe ne-cunoscutul Sebastian si pe cel care, asemenea lui Petru Cretia, ti-a stat alaturi ani la rand.

    Acest audiobook contine doua capitole din ultima editie a volumului Declaratie de iubire de Gabriel Liiceanu. Sebastian, mon frere este textul unei conferinte pe care autorul a fost invitat sa o sustina in fata Comunitatii evreiesti din Romania, la 13 aprilie 1997.

    Scrisoare catre un frate mai mare reprezinta paginile, aparute mai intai in Epistolar (Cartea Romaneasca, 1987), pe care Gabriel Liiceanu i le-a trimis din Paltinis lui Petru Cretia la 28 martie 1985.