Cel mai mare targ de IT&C din Romania isi va deschide portile maine la Romexpo, la eveniment fiind asteptate peste 150 de companii din bransa si peste 80.000 de vizitatori. Una dintre "surprizele" din acest an va fi lansarea serviciilor de videotelefonie de catre Orange.

Desi neconfirmata oficial, lansarea serviciilor 3G este foarte probabila, sustin analistii, daca tinem cont de faptul ca oficialii companiei au anuntat ca acest eveniment este prevazut pentru primul trimestru din 2006.

O alta noutate a editiei CERF din acest an este lansarea unei noi tehnologii de transmisie de date de mare viteza de catre Siemens in parteneriat cu Vodafone. Este vorba despre HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), tehnologie care va permite o viteza de download in cazul transmisiilor prin 3G de 2 pana la 3 Mbps.

(n.r.- viteza actuala pentru transferul de date prin 3G este de pana la 384 Kbps pentru download). Serviciul va fi disponibil consumatorilor romani dupa o perioada de testare a noii tehnologii de catre operatorul de telefonie mobila, urmand ca, in urma acestor teste, reteaua sa fie upgradata pentru a permite viteze de transfer superioare.

Prin HSDPA, timpul de download se poate reduce cu pana la 81 la suta, aceasta tehnologie putand fi aplicata si pentru data carduri pentru laptopuri.

Un nou brand de telefoane mobile

Vizitatorii CERF din acest an se vor putea familiariza si cu ultimele inovatii in materie de produse IT&C . BenQ Mobile, de exemplu, va expune in premiera 3 noi tipuri de telefoane mobile sub noul brand BenQ-Siemens, creat in urma achizitiei diviziei de telefonie mobila a Siemens de catre producatorul taiwanez in 2005.

si in cazul telefoanelor fixe, producatorii au venit cu modele noi. Este vorba despre Siemens, care va prezenta o noua generatie de telefoane cordless, Gigaset S450 si Gigaset SL 550.

Articol integral in Adevarul