Marian Iancu va fi cercetat in stare de libertate, au decis marti judecatorii Tribunalului Bucuresti, respingand propunerea procurorilor de arestare a omului de afaceri.

Decizia Tribunalului poate fi contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

Iancu a fost arestat in 4 aprilie 2006 dupa ce, Tribunalul Bucuresti a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul Rafo.

Omul de afaceri a fost eliberat insa, la scurt timp, in 14 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a considerat ca instata ar fi comis anumite vicii de procedura cind a emis mandatul pe numele lui Iancu.

Curtea de Apel Bucuresti a admis astfel mai multe plingeri ale avocatului lui Marian Iancu, care a considerat ca masura arestarii a fost luata ilegal, fara a se demonstra care sunt indiciile temeinice sau probele care au stat la baza acestei masuri.

Marian Iancu este acuzat de mai multe infractiuni economice in dosarul Rafo-Carom. Parchetul a cerut arestarea pentru a-l impiedica sa savarseasca alte infractiuni. Pe de alta parte, procurorii au declansat o ancheta la clubul de fotbal Politehnica Timisoara, existand suspiciuni privind operatiuni de spalare de bani.

Marian Iancu este acuzat, alaturi de Ovidiu Tender, de constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu.

Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2 700 miliarde lei vechi.

Ovidiu Tender este in continuare in arest.