[c:1:d]Social-democratul Vasile Dincu sustine ca polul de stanga a fost o miscare pusa la cale de sustinatorii lui Ion Iliescu, care nu mai au sanse sa fie alesi pe listele PSD. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, senatorul a spus ca polul de stanga era conceput ca un partid politic, a carui lansare, pe 3 mai, ar fi coincis cu data inscrierii Frontului Democratiei Sociale din Romania.

Dincu sustine ca la ultima sedinta a PSD "echipa din jurul lui Ion Iliescu" deja impartea locuri pe listele viitorului partid. Intrebat de Andreea Pora daca PSD se va scinda, social-democratul a spus ca nu crede acest lucru. El este convins ca Ion Iliescu nu va parasi PSD, iar daca ar face acest lucru nu ar fi o tragedie.

"Eu nu fac o tragedie din posibila plecare a unui membru de partid, chiar si foarte important. Nu cred ca va fi nici o scindare. Nu cred ca Ion Iliescu are de gand sa plece. A fost o incercare a unor apropiati ai dansului de a accelera un proces de negociere cu partidul.

Nu mi-as dori sa plece Ion Iliescu, cu toate ca eu sunt adversarul sau cel mai proeminent in PSD din acest punct de vedere", a declarat Vasile Dincu.

Vasile Dincu: Petre Roman este mort politic

[c:2:d]Senatorul PSD, Vasile Dincu, exclude orice posibilitate de admitere in partid a lui Petre Roman. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, social-democratul a afirmat ca Petre Roman este terminat din punct de vedere politic. Vasile Dancu apreciaza ca Roman este un om care se gandeste la trecut ca la o salvare, sau o utopie.

"Noi incercam sa primim tineri si nu oameni care si-au incheiat misiunea politica. Petre Roman este un intelectual, un om care gandeste in materie politica destul de interesant. Este un tip care-mi este simpatic atunci cand nu propune programe politice. PSD este interesat in oameni tineri, nu oameni care sa gandesc la trecut ca la o salvare, sau la un trecut ca la o utopie.

Si varsta isi spune cuvantul, dar si moartea politica", a declarat Vasile Dincu.