Un sondaj IMAS arata ca aproape jumatate dintre romani ar vota Alianta PNL-PD daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, transmite Realitatea TV. Mai precis, 45% dintre votanti ar opta pentru Alianta DA.

Partidul Social Democrat se afla pe locul al doilea in preferintele electoratului, cu 24% din voturi si este urmat de PRM- 13%, PNG-6% si UDMR- 5%.

Sondajul mai arata ca romanii au cea mai mare incredere in presedintele Traian Basescu, seful statului bucurandu-se de aceeasi popularitate ca si acu o luna.

Pe locul doi al increderii se afla premierul Calin Popescu Tariceanu, urmat de presedintele PSD Mircea Geoana si de cel al PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Mircea Geoana a reusit sa piarda in numai o luna aproximativ 8 procente din popularitate in timp ce presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a castigat cateva puncte in topul increderii.

Mai mult de jumatate dintre romani (57%) cred ca tara merge intr-o directie gresita si peste o treime dintre romani (37%) cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, releva Barometrul Opiniei Politice.

35% dintre chestionati nu vad nici o diferenta intre modul in care conduce actualul guvern tara in raport cu precedentul executiv, 32% cred ca guvernarea prezenta este mai rea iar 29% afirma ca actualul cabinet este mai bun decat cel anterior.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-16 aprilie pe un esantion aleator, reprezentativ pentru populatia adulta a tarii cu o marja de eroare de plus minus 2,9 la suta.