In ciuda problemelor cu care s-a confruntat GM in ultima perioada, viata merge mai departe pentru suedezii de la Saab. Ultimele vesti din tabara nordicilor arata faptul ca peste 2 ani si jumatate ne vom bucura de lansarea unui rival pentru BMW si Audi.

Directorul celor de la Saab, Jan-Ake Jonsson, a confirmat faptul ca suedezii vor construi un model compact care sa rivalizeze cu Audi A3 si BMW Seria 1. Intr-un interviu acordat unei publicatii suedeze, acesta a mai afirmat faptul ca noul model va fi construit in fabrica Saab din Trollhattan, proiectul in discutie asigurand astfel continuarea productiei in locul din care a inceput istoria Saab.

Modelul va fi denumit, dupa toate probabilitatile, 9-1 si, dupa lansarea pe piata din Statele Unite (unde il va inlocui pe 9-2X - modelul construit pe platforma lui Subaru Impreza), va fi distribuit si in Europa, prin reteaua de dealeri ai suedezilor.

Asa cum se zvonea, noul model va imparti aceeasi platforma de productie cu viitoarea generatie a lui Opel Astra. Saab 9-1 este asteptat in prima parte a anului 2009, proiectul aflandu-se acum in faza de schita.