In timp ce judetele riverane Dunarii se confrunta cu inundatii, in alte zone din tara se inregistreaza alunecari de teren. Cele mai afectate judete: Dambovita, Buzau, Salaj si Bistrita Nasaud.

Cel putin cinci case din satul Sultanu, comuna Visinesti, judetul Dambovita sunt grav avariate de alunecarile de teren din zona. Alunecarea de teren a distrus si un drum comunal, pe o lungime de 100 de metri. Autoritatile locale monitorizeaza in permanenta zona.Se estimeaza ca pagubele sunt de aproape zece miliarde de lei vechi.

In judetul Salaj, alunecarile de teren au afectat mai multe drumuri, poduri si podete, retele de alimentare cu apa, doua obiective social-economice, precum si 20 de case din localitatea Recea, iar doua bazine de alimentare cu apa a municipiului Zalau sunt in pericol de rupere.

In Bistrita Nasaud, cel putin opt case din comuna Feldru au fost afectate de alunecarile de teren. Autoritatile sustin ca deocamdata nu pot interveni pentru oprirea alunecarilor de teren pe motiv ca nu dispun de fondurile necesare.