Rromii clanului vrancean „Duia" au reusit ca in numai cativa ani sa puna stapanire pe cel mai mare nod feroviar al Romaniei, Gara de Nord din Bucuresti, si sa controleze rutele care duc spre Moldova si Chisinau. Din nefericire, doi dintre membrii familiei au fost prezenti si pe drumul European 85, provocand o adevarata drama, la 9 martie.

Atunci, din neatentia lui Ionut Duia, care era insotit de tatal sau, Nicusor, Laura Stoica si logodnicul ei au murit intr-un cumplit accident de circulatie.

Organizati ca o adevarata banda mafiota membrii familiei Duia, originara din Slobozia Bradului, judetul Vrancea, se ocupa cu furturi de bagaje, portofele, escrocherii si comert cu marfuri de contrabanda sau perimate.

Asa dupa cum declara politistii din Gara de Nord, familia Duia este foarte greu de oprit, pe de o parte din cauza numerosilor sai membri, iar pe de alta parte din cauza faptului ca se ocupa cu maruntisuri, legea fiind destul de permisiva in astfel de cazuri. Cei mai multi „Duieni" au o ocupatie precisa: furtul revistelor si ziarelor vechi din retururile care ajung in curtea Rodipet din gara.

La adapostul noptii, cei mai mici dintre „Duieni", cei care nu pot raspunde penal in fata legii, din cauza varstei, sunt trimisi sa sparga vagoanele de marfa cu retururile revistelor cautate pe piata. La numai cateva zile de la captura, publicatiile sunt repuse pe piata, de cele mai multe ori la jumatate de pret.

Din informatiile furnizate de lucratorii de la firmele de distributie, chiar si asa, veniturile clanului, numai din acest fel de activitati, ajung la sute de milioane de lei lunar.

Articol integral in Averea