Patronul stelist Gigi Becali are o cota de incredere electorala mai mare decat cea a premierului Calin Popescu-Tariceanu si a presedintelui PSD Mircea Geoana, a declarat, ieri, la Radio Guerrilla, fostul director al IMAS Alin Teodorescu, deputat pesedist.

Conform acestuia, Becali are o cota de incredere de 31 la suta, comparativ cu 28 la suta - Tariceanu si 24 la suta - Geoana. Directorul IMAS, sociologul Mircea Kivu, a confirmat faptul ca finantatorul echipei din Ghencea sta mai bine in sondaje decat presedintii PNL si PSD.

Kivu a precizat ca nu a facut publice, pentru toata presa, datele referitoare la Gigi Becali, intrucat IMAS a decis sa furnizeze celor care nu sunt abonati la barometru doar scorurile presedintilor de partide parlamentare. „De altfel, domnul Becali nu este pe locul al doilea (dupa presedintele Traian Basescu, 52 la suta - n.red.).

Mai sunt personalitati care nu sunt lideri de partide, cum sunt Mona Musca sau Monica Macovei", a spus Mircea Kivu. El a sustinut ca formatiunea lui Becali, Partidul Noua Generatie, are un trend ascendent, iar cresterea in sondaje a latifundiarului din Pipera se datoreaza „succeselor din fotbal si supraexpunerii mediatice".

Directorul IMAS a mai spus ca sondajul IMAS a fost realizat inainte de infrangerea echipei Steaua in semifinalele Cupei UEFA, dar nu a precizat daca esecul sportiv se va rasfrange negativ asupra popularitatii lui Becali si a PNG.

Articol integral in Gandul