Dupa o evolutie puternica in primele trei luni ale anului, Volkswagen a ajuns la o cota de piata de 10% in Europa, livrand in primul trimestru al anului 416 000 unitati, in crestere cu 17% fata de perioada similara a anului anterior, informeaza un comunicat de presa al companiei. In Romania, producatorul de la Wolfsburg a livrat in primul trimestru al acestui an 2887 unitati.

Potrivit informatiilor companiei, rezultatele positive au fost vizibile si pe alte piete.

Astfel, in China, Volkswagen a inregistrat o crestere de 32,2%, cu 144.800 de livrari, in Statele Unite ale Americii o crestere de 24,3%, cu 53.300 de livrari, in Africa de Sud o crestere de 22,8%, cu 19.600 de livrari, iar in America de Sud o crestere de 10,1%, cu 108.700 de livrari.

"Produsele noastre isi demonstreaza acum pe piata adevarata forta. In acelasi timp imbunatatirea retelei de distributie isi arata roadele. Passat a avut rezultate de exceptie. Iar in acest an urmeaza sa prezentam alte modele noi - incepand cu Eos care urmeaza sa fie disponibil din vara", a delcarat Dr. Michael Kern, director de vanzari si marketing in Consiliul de Administratie Volkswagen.

La uzina din Emden, Volkswagen a sarbatorit joi producerea exemplarului cu numarul 14 milioane din gama Passat. Modelul este unul din cele mai populare printre automobilele de clasa medie, iar in prezent este vehiculul cu cel mai mare succes in segmentul lui in Germania si in Romania.

Automobilul aniversar este Passat Variant Highline 4-Motion, echipat cu un motor ce dezvolta 140 CP si are caroseria in nuanta argintiu reflex.

Volkswagen produce zilnic, in lume, 2.900 vehicule din diferite game Passat la fabricile din Emden, Zwickau/Mosel, Shanghai (China) si Anchieta (Brazilia), anul trecut fiind livrate 600.000 de unitati din acest model. Principalele piete din Europa sunt Germania, Marea Britanie, Franta, Spania si Italia.

In Romania, in primele trei luni ale anului current, Volkswagen a livrat 2.887 de unitati. Modelul Passat detine, pe segmentul sau, 30 la suta din piata, iar in primele patru luni ale anului au fost livrate deja peste 1000 de unitati.