Postata de: Hanu Daniel

La data: 04 Mai 2006

Tip: Opinie

Cod: 5827

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Deseurile reciclabile

Stimate domnule primar,

Revenind la tema deseurilor reciclabile, tema abordata si in sesizarea 1922/2006 pentru al carei raspuns va multumesc, as dori sa aflu care sunt punctele de reciclare a maselor plastice, sticlei si a bateriilor, daca se poate.

Oamenii nu respecta indicatiile de pe pubele conform carora ar trebui sa selecteze deseurile pentru ca, poate, au nevoi de pubele mai multe pentru gunoiul menajer. In perioada 2000-2004 aparusera cateva, fiind utile. Acum nu mai sunt. Abia daca vor avea unde sa arunce gunoiul menajer, vor putea face un efort si pentru a selecta masele plastice, sticla, hartie, materialele textile etc.

Va asigur ca daca ar fi fost aplicat in zona in care stau programul de colectare selectiva a deseurilor, v-as fi ajutat (NE-as fi ajutat) cu placere. Oamenii vor fi mai atenti la reciclare abia in momentul in care va fi comod pentru ei sa depuna deseurile separat.

Dar, atata timp cat exista cateva pubele doar in spatele primariei sau centre de reciclare putine, nimeni nu gaseste, din pacate, castigul deplasarii la acestea (a se vedea Paris si Roma unde nu este o rusine sa apara pubele pentru mase plastice, sticla, materiale textile, hartie etc pe strazi - desigur, nu pe cele centrale).

In fine, ma mai refer la o problema. Cu bucurie am observat ca s-a inceput sa se tunda iarba si in parcul Kiseleff, pe bulevardul Kiseleff si pe b-dul Aviatorilor (sper ca si in restul sectorului).

Parcurile noastre si spatiile verzi arata mizerabil pentru ca nimeni nu le curata de buruieni si iarba este netunsa. Spatiul verde are cu totul alt aspect daca este ingrijit.

Nu ar fi profitabil pe plan estetic daca s-ar sapa pamantul de pe spatiile verzi si din parcuri o data sau de doua ori pe an si s-ar planta iarba, s-ar smulge buruienile regulat , s-ar stropi cu ierbicide? Intrebarea mea este daca vreti sa fie tunsa iarba in toate spatiile verzi. Daca da, de cate ori pe luna?

Va asigur ca si celui mai amarat om puteti sa ii oferiti un zambet creandu-i un spatiu elegant, macar confortabil, in care sa traiasca. Doar primaria poate face acest lucru, cu ajutorul, bineinteles, al cetatenilor.

Va multumesc pentru rabdare si pentru disponibilitate.

Cu respect,

Daniel Hanu