In lipsa unei solutii mai bune, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu vrea sa apeleze la presa pentru a impiedica parlamentarii sa mai chiulesca la sedintele de plen.

„Vom asigura toate unghiurile posibile din care sa fie filmate scaunele goale, astfel incat cetatenii din circumscriptii sa vada cine este prezent in sala si cine e absent ca sa-i poata judeca, la viitoarele alegeri", a declarat, ieri, Olteanu, la bilantul primei luni si jumatate a mandatului sau de presedinte de for

legislativ. El a recunoscut ca exista probleme si in privinta cartelelor de vot, „abandonate" adeseori in aparate de catre deputati. Presedintele Camerei a aratat ca va cere chestorilor sa pazeasca atent cartelele.

„Voi cere chestorilor de sedinta sa-si ia rolul in serios si, acolo unde se afla o cartela lasata in aparat si nu exista parlamentar, sa ridice cartela respectiva astfel incat sa nu mai existe nici un fel de dubiu referitor la modalitatea de vot", a subliniat Olteanu.

In rest, el s-a aratat multumit de activitatea Camerei, de la momentul in care a fost ales sa conduca forul legislativ, adica din 23 martie, si pana in prezent. „Am avut o perioada buna. Am votat 184 de proiecte de legi, din care 127 au fost adoptate, iar restul respinse", a specificat presedintele Camerei.

El a continuat prezentarea bilantului, amintind de parteneriatul incheiat cu societatea civila.

„Vom organiza cu reprezentantii acesteia dezbateri publice in jurul celor mai importante teme ale momentului", a mai precizat Bogdan Olteanu, anuntand ca prima discutie se va purta pe data de 25 mai, pe marginea Legii lustratiei. O viitoare dezbatere, in acelasi context, are ca subiect legile sigurantei nationale.

Olteanu promite disciplina la votul pe legile UE

In acelasi timp, presedintele Camerei a dat asigurari ca deputatii vor respecta calendarul aderarii si vor vota intreaga lista de prioritati legislative: „Si inainte, si dupa Raport (Raportul de tara al Comisiei Europene - n.r.), va garantez ca nu vor fi probleme legate de legislatia prioritara pentru

integrare. Avem sprijinul grupurilor parlamentare pentru aceasta chestiune". Olteanu a precizat ca, saptamana viitoare, membrii Biroului Permanent al Camerei vor avea o consultare cu ministrul Integrarii Anca Boagiu pe acest subiect.

Articol integral in Gandul