Intre palatul PSD din Kiseleff si realitate nu mai exista nici un contact. De-abia ce s-a incheiat scandalul provocat de Polul Social al lui Ion Iliescu, ca pesedistii, lipsiti de preocupari mai importante, s-au imbatat cu cele 24 de procente din ultimul sondaj IMAS si au pornit o batalie crancena pe functiile din Guvern.

Adica pe functiile dintr-un guvern pe care l-ar face PSD daca vreodata va mai castiga alegerile. Miercuri seara, dupa incheierea evenimentului de lansare a proiectului "Generatia 2008", un discurs al lui Victor Ponta a provocat explozia ambitiilor si a viselor de preamarire in partid.

Ponta spusese in curtea din Kiseleff ca PSD poate prezenta oricand o formula mai buna de guvernare decat actualul cabinet de coalitie.

"Nu va spun ca Cristi Diaconescu ar fi mai bun ca ministru de Externe decat Razvan Ungureanu, pentru ca ar fi, nu va spun ca George Maior ar fi mai bun ca ministru al Apararii, pentru ca ar fi, nu va spun ca eu as fi mai bun ca ministru al Justitiei, pentru ca as fi", a spus seful Tineretului Social Democrat.

De la aceasta declaratie s-a iscat un adevarat scandal, Victor Ponta fiind acuzat de unii ca s-a apucat sa imparta portofoliile in viitorul Guvern si de altii ca face parte dintr-un grup restrans care a impartit deja functiile din guvernul mult-visat. Unul dintre cei mai nemultumiti de imparteala ministerelor virtuale este vicepresedintele Titus Corlatean.

Acesta s-a revoltat deoarece Ponta si-a adjudecat portofoliul Justitiei, care ar trebui sa-i revina lui Cristian Diaconescu, astfel incat la Externe sa fie numit el insusi, avand in vedere ca experienta sa in diplomatie il recomanda.

Pornind de la discutiile suparate pe principiul "de ce ala sa fie ministru si eu nu", s-a mai aflat si ca Mircea Geoana si Miron Mitrea au schitat o formula pentru un eventual guvern.

La Aparare figureaza George Maior, la Externe - Cristian Diaconescu, la Justitie - Victor Ponta, la Interne - Liviu Dragnea, la Sanatate - Sorin Oprescu, la Agricultura - Ilie Sarbu, la Finante - Mihai Tanasescu, la Invatamant - Ana Birchall.

In ceea ce-l priveste pe Titus Corlatean, colegii sai spun ca in guvernul Geoana - Mitrea el ar avea functia de viceprim-ministru si asta ar trebui sa-l satisfaca indeajuns. Aflandu-se in pozitia de paratrasnet, Victor Ponta a incercat sa explice ca el a vrut doar sa dea un semnal politic si nu sa imparta ministere: "In niciun caz nu fac eu guvernul, asta o fac altii.

Eu am vrut doar sa spun ca noi avem oameni mai pregatiti profesional decat actualii ministri portocalii. Ca sa se linisteasca si colegii mei, pe mine nu ma intereseaza sa fiu ministrul Justitiei!", a facut el zece pasi inapoi.