Luxul rezidential al Capitalei s-a stabilizat in cartierul Aviatorilor-Primaverii. Un studiu realizat de compania imobiliara Eurisko plaseaza zona in varful clasamentului celor mai scumpe locuinte, cu preturi medii de vanzare de 2.150 euro/mp. Zona Kiseleff ocupa pozitia cu numarul unu in topul chiriilor, cu 4.200 euro/proprietate.

Aviatorilor-Primaverii este zona exclusivista a Capitalei. Potrivit Eurisko, locuintele din acest cartier sunt cele mai scumpe din Bucuresti, ajungand sa coste 2.150 euro/mp (exclusiv TVA), anul trecut. Asta dupa ce, in 2004, metrul patrat costa in medie 1.580 euro.

In ciuda acestor preturi, "zona rezidentiala este preferata, atat pentru vanzare, cat si pentru inchiriere, datorita gradului ridicat de securitate oferit, in conditiile in care sunt multe resedinte oficiale si diplomatice.

Nu in ultimul rand, cartierul are cautare si datorita existentei unor constructii de calitate, a spatiilor verzi si a cluburilor si restaurantelor de lux", potrivit specialistilor de la Eurisko.

Cele mai atractive zone din Capitala, pe segmentul rezidential, sunt cele adiacente centrului, amplasate in apropierea bulevardelor Primaverii, Aviatorilor, Floreasca si Kiseleff, unde nivelul chiriilor si al preturilor de vanzare inregistreaza cresteri usoare, ca urmare a ofertei din ce in ce mai reduse.

Asa se explica de ce preturile locuintelor din Primaverii sau Aviatorilor s-au dublat in trei ani, de la 1.100 euro/mp in 2002, la 2.150 euro/mp in 2005. In zona Dorobanti-Floreasca, preturile au ajuns la 1.550 euro pe metru patrat anul trecut, de la 830 de euro pe metru patrat in 2002.

Articol integral in Adevarul