DNA a anuntat joi declansarea urmaririi penale impotriva lui Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNFC CFR si a lui Traian Panait, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu, care ar fi prejudiciat societatea cu o mie de miliarde de lei vechi.

Procurorii anticoruptie spun ca in perioada 2001-2003, Necolaiciuc a incheiat mai multe contracte in mod ilegal, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice prin supraevaluarea lucrarilor executate si achitarea unor plati nejustificate catre firmele prestatoare.

Din cercetari rezulta ca Traian Panait, in 2004 cand era secretar de stat in ministerul Transporturilor, a aprobat transferuri ilegale fara plata unor active in valoare de o mie de miliarde de lei vechi din patrimoniul CNFC CFR in patrimoniul Societatii feroviare de turism CFR SA.

Printre aceste active figureaza Complexul balneo-sportiv Baneasa, aflat sub ipoteca, Hotelul Bucovina din Vatra Dornei, ce era pus sub sechestru, Complexul Snagov, Hotelul Astoria din Bucuresti si Caminul Grand dar si alte obiective turistice.

In acelasi dosar a reiesit ca in perioada 2001 - 2003, in calitatea sa de director general al CNCF „CFR SA", Necolaiciuc Mihai ar fi incheiat mai multe contracte in mod ilegal, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice prin supraevaluarea lucrarilor executate si achitarea unor plati nejustificate catre firmele prestatoare.

In dosar mai sunt invinuite 29 de persoane, intre care fosti reprezentanti ai conducerii Ministerului Transporturilor si ai Cailor Ferate Romane.