Primaria Sectorului 1, intre 9 si 11 mai va propune sa descoperiti adevaratul « savoir-vivre » european si sa va bucurati de primavara bucuresteana, in locatia Hotelului Ibis, Caffé Festival Ibis / ZIUA EUROPEI.

ZIUA EUROPEI, eveniment organizat de Primaria Sectorului 1 in colaborare cu jmEvents, constituie un mix de evenimente muzicale si culinare ce debuteaza pe data de 9 mai, la ora 19.00, si se desfasoara pe o perioada de trei zile. Vor evolua trupe de pe intregul continentul, nume recunoscute international in domeniile jazz, blues sau pop.

GIRL TALK / Italia, ANDRES BÖHMER QUARTETT / Germania, CHABLIZ / Olanda si TRIO PARGHEL / Romania sunt doar cateva dintre band-urile ce au ales sa readuca Bucurestiului farmecul si spiritul european.

Spatiul scenei coincide cu cel in care se desfasoara evenimentele culinare, unde toti cei care ii pasesc pragul vor fi incantati sa descopere aromele unei bucatarii cunoscute. Oricine va trece pragul Caffé Festival Ibis / ZIUA EUROPEI, chiar si trecatorii intamplatori vor gasi irezistibile esentele imbietoare si ritmurile muzicii live bune.

Locatia festivalului va fi special amenajata cu simbolurile Uniunii Europene. Vor fi amplasate standuri expozitionale ce vor prezenta materiale informative despre Uniunea Europeana precum si despre tarile membre.

Scopul acestor activitati este de a informa publicul larg asupra Uniunii Europene, procesului de extindere si de aderare, specificului national al diferitelor tari europene ce asigura caracteristica Uniunii Europene de "diversitate in unitate".

Muzica europeana ! Mancare europeana ! Distractie europeana !

Nu rata ceea ce promite a fi evenimentul muzical de exceptie al primaverii !

Agenda Caffé Festival Ibis / ZIUA EUROPEI

Prima seara, 9 mai, aduce pe scena GIRL TALK / Italia, un quintet original de saxofoane. In deschidere: ANDRES BÖHMER QUARTETT / Germania, BERTI BARBERA si TRIO PARGHEL din Romania.

Pe 10 mai atractia serii vor fi cele doua quartete : LARRY FRANCO QUARTET / Italia si ANDRES BÖHMER QUARTETT / Germania. In deschidere: VANESSA GAGEOS & STEFAN LOVIN / Romania, doua prezente proaspete si interesante in peisajul jazzului romanesc contemporan.

Pe 11 mai seara se deschide cu TRIO PARGHEL / Romania, urmata de evolutia celor de la JOSEPHINE / Germania si de VINCENT’S CHAIR TRIO / Australia.

9 mai / 19.00 / Hotel Ibis Nord

GIRL TALK / Italia

BERTI BARBERA / Romania

ANDRES BÖHMER QUARTETT / Germania

TRIO PARGHEL / Romania

10 mai / 19.00 / Hotel Ibis Nord

LARRY FRANCO QUARTET / Italia

ANDRES BÖHMER QUARTETT / Germania

VANESSA GAGEOS & STEFAN LOVIN / Romania

11 mai / 19.00 / Hotel Ibis Nord

JOSEPHINE / Germania

VINCENT’S CHAIR TRIO / Australia

CHABLIZ / Olanda