Salariul mediu net a crescut in luna martie a acestui an cu 8% fata de luna precedenta, pana la 828 lei, potrivit datelor prezentate vineri de catre Institutul National de Statistica.

Cele mai ridicate cresteri ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de extractie a hidrocarburilor si servicii anexe, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari precum si in intermedieri financiare.

Fata de luna februarie a acestui an, salariul mediu brut a crescut in luna martie cu 8,3%, pana la 1.101 lei. In luna martie a acestui an, salariu mediu net a ajuns la 828 lei, in crestere cu 8% fata de luna precedenta cand acesta a fost de 767 lei.

Cresteri salariale de peste 30% s-au inregistrat in activitatile de extractie a hidrocarburilor si servicii anexe, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, intermedieri financiare.

O crestere a salariului mediu net cuprinsa intre 10% si 20% s-a inregistrat in industria miniera, fabricarea substantelor si a produselor chimice, activitati anexe si auxiliare de transport, posta si curier, asigurari.

Ca urmare primelor acordate in luna precedenta, in luna martie a anului curent s-au inregistrat scaderi ale salariului mediu net in activitatile de fabricare a produselor din tutun, posta si telecomunicatii.