Daca va gandeati sa va schimbati masina cu ceva mai mic din cauza aglomeratiei, iata solutia: Segway, un mijloc de transport pe cat de inedit pe atat de practic.

Daca expresia "pe doua roti" nu va interesa prea mult pana acum, lucurile se vor schimba din acest weekend. Asta pentru ca AutoItalia aduce la SMAEB Baneasa in premiera pentru Romania noul si ineditul sistem de transport Segway Human Transporter.

Daca sunteti amatorii unui mijloc de transport nepoluant si care nu utilizeaza niciun fel de combustibil, Segway va satisface toate aceste nevoi. Pentru a asigura miscarea este utilizata o tehnologie denumita "Stabilitate dinamica". Aceasta ii permite vehiculului sa se echilibreze automat cu ajutorul unui giroscop, al senzorilor de inclinare, al microprocesoarelor si al motoarelor electrice.

Foarte interesant este faptul ca Segway nu are nici acceleratie, nici frane. Mobilitatea este asigurata prin aplecarea corpului celui care conduce spre inainte sau inapoi, intoarcerile facandu-se cu ajutorul unei manete de pe ghidon.

Noul mijloc de transport este utilizat in intreaga lume de catre fortele de politie, de serviciile postale sau de catre amatorii de miscare in aer liber. In Romania, Segway se comercializeaza in trei versiuni: Segway HT (versiunea normala), Segway Cross-Terrain Transporter XT (pentru teren accidentat) si Segway Golf Transporter (pentru pasionatii de golf).

Preturile in tarile Uniunii Europene incep de la 5000 de euro.