Ministerul Economiei a descoperit nereguli grave in comertul cu electricitate, in unele situatii existand suspiciuni privind intrunirea elementelor constitutive ale unor infractiuni economice prevazute de Codul Penal, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

In urma cercetarilor, Corpul de Control al ministrului Economiei a descoperit ca complexurile energetice Rovinari si Turceni au livrat cantitati importante de energie electrica unor firme private, care au revandut electricitatea companiilor Electrica si Electrica Transilvania Sud.

Astfel, societati ale statului au vandut energie la privati, care au revandut-o la stat.

Preturile practicate in relatiile cu intermediarii privati au fost sub cele utilizate la Electrica, iar selectia intermediarilor nu s-a bazat pe criterii care sa favorizeze competitia corecta pentru toti participantii pe piata energiei, Electrica fiind clar defavorizata, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres.

Si complexul energetic Turceni a vandut energie electrica, in primul trimestru al anului 2006, unor furnizori privati la preturi cu 25% mai mici decat cele practicate pe piata. Aceeasi companie a livrat energie pentru Electrica la un pret de 10lei/Kwh, mai mare decat pretul reglementat.

Citeste articolul complet in Gandul