Mircea Geoana incepe sa beneficieze de cele mai bune aprecieri din parte liderului PRM dupa ce fusese numit "prostanac" si "ciocoi" in revista Romania Mare scrie Cotidianul iar Gandul pune accent pe planurile celor doua partide de a depune o motiune

de cenzura pe teme socio-economice. Evenimentul Zilei evidentiaza declaratia lui Vasile Dancu, unul din liderii grupului de la Cluj care se indoieste de beneficiile unei astfel de colaborari

Cotidianul

Geoana se face frate cu Vadim

In plin avint de reformare a partidului si de lansare a viitoarei "Generatii 2008", Mircea Geoana bate palma cu partidul lui C.V. Tudor.

Aflat ieri in vizita la Pitesti, liderul PSD a confirmat intilnirea pe care a avut-o joi intre patru ochi cu liderul PRM, la care au parafat intelegerea care urmeaza sa fie semnata oficial miercuri.

"Am discutat cu dl Corneliu Vadim Tudor ca pentru actuala sesiune parlamentara si pentru sesiunile care vor urma, daca nu vom avea anticipate, sa putem avea un mecanism de colaborare structurat intre cele doua partide de opozitie", spune Geoana.

In incercarea de a motiva aceasta actiune politica pe care mai toti liderii politici de dupa 1990 s-au sfiit sa o faca, Geoana spune: "E o colaborare parlamentara. Nu mi se pare nimic nefiresc. E o colaborare intre partidele opozitiei".

El invoca "sincopele de pina acum la alegerea presedintelui Camerei Deputatilor", argumentind ca PSD si PRM ar fi trebuit sa colaboreze mai bine decit au facut-o.

Atac la Guvern

Astfel, prima actiune concertata a celor doua partide urmeaza sa fie o motiune de cenzura la adresa Guvernului, pe care PSD si PRM o vor depune luna viitoare. Viitorul protocol dintre PSD si PRM a inceput deja sa-si produca din efecte. Geoana incepe sa beneficieze de cele mai bune aprecieri de la acidul Vadim Tudor.

"Mircea Geoana nu are nevoie de declaratii de simpatie din partea mea, pentru ca stie ca-l pretuiesc. Este un om din tinara generatie si, daca tot se vorbeste despre primenirea clasei politice, eu cred ca a venit timpul personalitatilor din tinara generatie de 35-45 de ani", l-a dezmierdat parinteste Vadim pe liderul PSD.

Pina acum, revista ,,Romania Mare’’ si cotidianul ,,Tricolorul’’, publicatii controlate de Vadim Tudor, au dus mai multe campanii de presa dedicate liderului PSD, Mircea Geoana, acesta fiind catalogat in articolele aparute drept "prostanacul", "ciocoiul" sau alte apelative jignitoare.

Gandul

Geoana si Vadim oficializeaza relatia subterana dintre PSD si PRM

Florin Negrutiu

Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor au avut, joi, o intalnire in care au decis sa „structureze" relatia parlamentara dintre PSD si PRM.

Presedintele PRM s-a grabit sa anunte mariajul, precizand, ieri dimineata, ca este vorba de „un protocol pentru cristalizarea unei opozitii unite", care ar urma sa fie semnat miercurea viitoare.

La cateva ore, Mircea Geoana a confirmat, de la Pitesti, anuntul lui Vadim: "Am discutat cu domnul Vadim Tudor si am convenit ca, pentru aceasta sesiune parlamentara si pentru cele care vor urma, daca nu vom avea anticipate, sa putem sa avem un mecanism de colaborare parlamentara structurat intre cele doua partide de opozitie".

Primul proiect comun: motiunea de cenzura

PSD si PRM vor depune, in iunie, la finalul acestei sesiuni parlamentare, o motiune de cenzura pe teme socio-economice, a anuntat, ieri, Mircea Geoana. Motiunea este programata deci dupa 16 mai, data raportului de tara.

La bursa zvonurilor, si PD-ul ar putea sustine acesta motiune de cenzura, la dorinta expresa a lui Traian Basescu de a schimba guvernul Tariceanu, fapt dezmintit categoric pana acum si de liberali, si de democrati.

Pesedistii, in schimb, vorbesc aluziv despre o intelegere cu democratii, pe principiul ca „oricum, n-are cum sa strice" un astfel de zvon.

Intrat in opozitia unita, C.V.Tudor a luat, ieri, pe umeri rolul de responsabil al natiunii: el a spus ca Geoana ar fi vrut sa introduca motiunea in mai, dar el, Vadim, dupa ce a vorbit cu Traian Basescu si cu Calin Popescu Tariceanu, si dupa ce a analizat si anumite „cauze meteorologice", a ajuns la concluzia ca „tara nu are nevoie in luna mai de o motiune de cenzura".

Evenimentul Zilei

Concubinajul PSD-PRM isi face acte la starea civila

Protocolul cu PRM nu are inca girul conducerii PSD, o buna parte din liderii social-democrati nefiind informati de tratativele conduse de Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc.

Vasile Dancu, unul dintre liderii grupului de la Cluj, a aflat din presa si nu s-a aratat incantat de idee. El spune ca nu vede colaborarea cu PRM decat "pe chestiuni punctuale".

"S-ar putea ca acest protocol sa aiba mai multe costuri decat beneficii", a recunoscut Vasile Dancu. Liderii PSD vor dezbate luni, in Biroul Permanent, necesitatea unui acord cu PRM.

Primul moment al colaborarii PSD-PRM va fi la urmatoarea motiune de cenzura. Nu mai devreme de luna iunie, a precizat Vadim Tudor, motivand ca le-a promis lui Basescu si lui Tariceanu ca nu va sustine o motiune de cenzura in luna mai, adica in preajma raportului de tara. Termenul corespunde cu intentiile PSD, care tine deja la sertar o motiune pe domeniul sanatatii.